CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İzmir Büyükşehir eski Belediye Başkanı Burhan Özfatura arasından su sızmıyor. Kılıçdaroğlu'na terör, ekonomik kriz ve vergiler konusunda üç dosya gönderen Özfatura, bunun "danışmanlık" değil, "gönül dostluğu" olduğunu söyledi.
ANAP'ın ardından DYP'de, daha sonra da DP'de siyaset yapan, 2007 genel seçimlerinde DP'den milletvekili adayı olan Burhan Özfatura, üç yıldır aktif siyasetle ilgilenmiyor, hatta kendisinin "partiler üstü" olduğunu söylüyor. Ancak Özfatura, Genel Başkanlığı'na Kemal Kılıçdaroğlu'nun gelmesiyle CHP ile sıcak ilişkiye geçti. Aday olduğunda Kılıçdaroğlu'nu telefonla arayarak başarı dileyen Özfatura, genel başkan seçildikten sonra da iletişimi kesmedi. Bugüne kadar Kılıçdaroğlu'nun CHP Genel Merkezi'ndeki Özel Kalem'ine kuryeyle terör, ekonomik kriz ve vergiler konusunda üç dosya gönderen Özfatura, CHP lideriyle gönül dostu olduğunu söyledi. Özfatura, şöyle konuştu:
“Onu 28 yıldır tanıyorum. Meslekten ağabey- kardeş ilişkimiz var. O yıllarda Gelirler Genel Müdürü Altan Tufan'dı. Kılıçdaroğlu, onun en başarılı yardımcılarındandı. Ben de Başbakanlık Müşaviriydim. Kılıçdaroğlu'nu rahmetli Turgut Özal'a bile anlatmıştım. "Çok dürüst ve başarılı biri, politikada da ülkeye hizmet edecek" demiştim. Bağkur ve SSK Genel Müdürlüğü dönemlerinde da çok başarılı buldum. İlişkimiz yıllar içinde hiç kopmadı. CHP Genel Başkanlığı'na aday olunca aradım hayır ve başarı dileklerimi ilettim. Seçilince nezaket gösterdi ve o beni aradı. Daha rahat görüşmek için telefon numarası verdi ve sekreterinin adını, adresini vererek benden kendisine belge, bilgi, eleştiri ve önerileri göndermemi istedi. Ben de bugüne kadar gündeme ilişkin terör, ekonomik kriz, vergiler konularında bildiklerimi gönderdim. Bu yoğunluk içinde onun çok fazla detaylarla uğraşmaya zamanı olmaz. Önemli gördüğüm konuları bilgisine sundum ki kendisi ya da ekibi yaralansın diye.”

DHA