Gülşen Bubikoğlu, Tarık Akan, Cüneyt Arkın, Çiğdem Tunç'un 1984'te çektiği "Alev Alev" filmi 28 yıl sonra, bu kez dizi olarak hayat buluyor. atv ekranlarında eylül ayında izleyicilerle buluşacak olan dizi, oyuncu kadrosuyla dikkat çekiyor. İlker İnanoğlu Cüneyt Arkın'ın, Rojda Demirer Gülşen Bubikoğlu'nun, Berk Oktay Tarık Akan'ın, Hande Soral da Çiğdem Tunç'un rolünü canlandıracak. 80'li yılların nostaljisini ekranlara taşıyacak olan dizide Kaptan Murat ve Alev'in aşkı dikkat çekecek. Erler Film imzası taşıyan dizinin ilerleyen bölümlerinde ise yaşanan aşk üçgenleri ve entrikalar izleyicileri ekran başına kilitleyecek. Yılların eskitemediği oyuncuların canlandırdığı karakterlere yeniden hayat verecek olan İlker İnanoğlu, Hande Soral, Berk Oktay ve Rojda Demirer, filmin dizi versiyonunda kamera karşısına geçtikleri için heyecanlı olduklarını ifade etti. Oyuncuların rolleriyle ilgili görüşleri ise şöyle:
Berk Oktay: (Murat)
Benim için gurur verici
Tarık Akan'ın yıllar önce canlandırdığı karakteri oynayacak olmak hoş bir durum... Tarık Akan'ı birebir tanımıyorum ama çok saygı duyduğum, sinema camiası için çok büyük bir insan... Bu nedenle de benim açımdan onun daha önce canlandırdığı bir karatere hayat vermek gurur verici...

Hande Soral: (Ümran)
Onların 2012 versiyonlarıyız
Film çekildiğinde ben daha doğmamıştım. Daha sonra izledim. Şimdi o filmin dizi uyarlamasında rol alıyorum. Çok enteresan ve heyecan verici bir durum. Filmde Cüneyt Arkın, Tarık Akan, Çiğdem Tunç ve Gülşen Bubikoğlu vardı. Bana onların 2012 versiyonlarıymışız gibi geliyor.

İlker İnanoğlu: (Demir Boran)
Zaten Cüneyt Arkın hayranıyım
Dizideki rolümü Cüneyt Arkın'ın rolü olarak düşünmedim. Demir Boran olarak yola çıktım. Oyuncu olarak nasıl farklı bir yorum katabilirim diye düşündüm. Cüneyt Arkın ile küçükken de beraber oynamıştım. Hayranı olduğum bir oyuncuydu. Onun zamanında yaptığı işi yeniden yapabilmek güzel bir duydu...

Rojda Demirer: (Alev)
Endişeler yaşamıyorum
Gülşen Bubikoğlu'nun zamanında bu rolü oynamış olması ve şimdi de bana teklif edilmesi büyük bir gurur... Onun dışında "Benzetirler mi, altından kalabilir miyim?" gibi endişeler yaşamıyorum. Alev'in hikayesinin yelpazesi çok geniş ve bugüne kadar oynadığım rollerden farklı bir rol... Karakterin gidişatı beni çok etkiledi.