Minibüs ve taksicilerle rüşvet ilişkisi içine girdikleri iddia edilen trafik polisleriyle beraber gözaltına alınan 5 sivilin Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi'nde sorgulanmasına başlandı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli 27 polis bu sabah gözaltına alındı. Daha önce yapılan ve bir emniyet amiri, bir komiser ve 6 polis memurunun tutuklandığı operasyonun 2. bölümü olduğu ifade edilen çalışmada bu defa sadece polis memurları gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın emriyle yapılan operasyonda polislerle irtibatlı 5 kişiyle beraber gözaltına alınanların toplam sayının 32 kişiye ulaştığı, yeni gözaltıların da olabileceği bildirildi.

Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından yürütülen iç temizlik operasyonunda gözaltına alınanlar sabah Adli Tıp'ta sağlık kontrolünde geçirildi.

Daha önce operasyonun ilk bölümünde yine Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nde görevli biri emniyet amiri, biri komiser ve 6 polisin de aralarında bulunduğu 11 kişi tutuklanmıştı. Polislerin, bazı minibüs ve taksi durak başkanlarıyla rüşvet ilişkisi içine girdikleri gerekçesiyle başlatılan operasyonda memurlar, "Rüşvet alıp vermek, görevi kötüye kullanma, haksız menfaat elde etmek" iddialarıyla sorgulanıyor.

SABAH