AVUKATLAR 27 SAAT SAVCI BEKLEDİ

Uğur Kurt'un vurulup düştüğü nokta banklarla çevrildi, üzerine beyaz örtü örtüldü. İnceleme yapması için savcının gelmesi beklendi. Savcı olaydan yaklaşık 27 saat sonra gelerek tutanak hazırladı.

‘SAVCI OLAY YERİNE GELMEDİ’

Avukat Efkan Bolaç, hürriyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada, dün saat 11.00 sıralarında yaşanan olay sonrası Uğur Kurt’un vurulduğu yere savcının delillerin toplanması için gelmediğini ifade etti. Avukat Bolaç “Ortada bir silahla vurulma olayı var. Delilerin toplanması gerekir. Savcı gelmezse bile, polisleri görevlendirip olay yerinde delillerin toplatılması gerekir. Ancak ne savcı geldi ne de polis. Kaldı ki, olay yerine gelmek bir yana dursun, Cem Evi’nin bahçesine dün gece sabaha kadar gaz bombaları atıldı” dedi.

Avukat Bolaç, soruşturma savcısının hastaneye gidip gitmediği konusunda ise net bilgisinin olmadığını söyledi.

''ARAMAMIZA RAĞMEN SAVCI GELMİYOR''

Uğur Kurt'un cenazesi Okmeydanı Cemevi'ne getirildi. Cemevinde toplanan vatandaşlar savcının olay yerine gelmesini istedi.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkan Ercan Geçmez, "Aramamıza rağmen savcı buraya gelmiyor. Görünen o ki delilleri karartmak istiyorlar" dedi.

Avukat Ebru Timtik de savcıya başvurduklarını ancak sürüklenerek adliye dışına çıkarıldıklarını söyledi. Avukat Timtik, "Bir süre savcıyı bekleyeceğiz. Eğer savcı gelip delilleri toplamazsa biz bunları kamerayla kayıt altına alacağız" dedi.

ADALET BAKANI: SAVCI HASTANEDE İNCELEME YAPTI

Hürriyet Dünyası'na konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ da savcının hastanede otopsi işlemine katıldığını ve gerekli incelemenin yapıldığını söyledi.

Bozdağ, Uğur Kurt'un cenazesinin sabaha karşı aileye teslim edildiğini de belirtti.