Yardımlar, Koçarlı Hükümet Konağı"nda düzenlenen törenle dağıtıldı.
Koçarlı Hükümet Konağı"nda düzenlenen törene, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Koçarlı Kaymakam Vekili Adem Ünal,Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Hulisi Akşit, Koçarlı Esnaf Odası Başkanı Mehmet Gökçen ile selden zarar gören esnaf ve sanatkarlar katıldı.
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hulisi Akşit törende yaptığı konuşmada, yaraları sarmak için bir el de kendilerinin vermek istediklerini söyledi. Akşit, hasar tespit çalışmaları nedeniyle yardımın ancak ulaştığını belirterek; “Esnaf ve Sanatkarlar Odası"na bağlı 27 vatandaşımıza karınca kararınca elimizden gelen yardımı yapmaya çalıştık. Belki zararın tamamını karşılamıyoruz ama elimizden geleni yaptık. Umuyoruz, bir daha böyle bir felaket yaşanmaz. Yeni yılınızda, sağlık, afiyet,mutluluk diliyorum” diye konuştu.
Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş ise yaptığı konuşmada, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği üyelerini ve Başkan Hulisi Akşit"i kutladıklarını kaydetti. Vali Coş, “Afetle de olsa, sizlerle bir arada bulunkatan dolayı mutluluk duyuyorum. Böyle güzel bir yardımda emeği geçen herkese teşekkürlerimi ve tebriklerimi sunuyorum. Toplumumuzun en temel unsurları, beraber olma, birbirini destekleme ve birbirine yardımcı olma unsurlarıdır. Biz Türk milleti olarak daha önce, maddi manevi sıkıntıları atlattık. Bu felaketi de atlatıyoruz. Böyle bir felaketin bir daha yaşanmaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.Vatandaşlarımıza 700 bin TL"nin üzerinde maddi destek sağladık. Tüm kuruluşlarımızla, iş makinalarımızla seferber olduk. Dere yataklarımızı temizledik, sel tehlikesine karşı önlemleri aldık” diye konuştu.