Geçen yıl 14 Temmuz'da Diyarbakır Silvan’da 13 asker, 17 Ağustos'ta da Çukurca’da 14 asker PKK saldırıları sonucu şehit olmuştu.

Bu iki saldırının talimatını Kandil'den arazideki teröristlere şifreleyerek ulaştırdıkları belirtilen 5 teröristin, 11 Mart günü düzenlenen sınır ötesi operasyonla yakalandığı belirtildi.

Hürriyet gazetesinde Arda Akın imzalı ve 'PKK şifrecileri yakalandı' başlığıyla verilen haberdeki bir ayrıntı da, bu operasyonda özel harekat polislerinin ilk kez sınır ötesine geçtiği bilgisi.

 

Yaklaşık 6 aydır takip edilen grup, Kuzey Irak sınırından yaklaşık 10 kilometre içerideki bir mağarada yakalandı.

5 kişilik grubun, heron ve termal kameraların kullanıldığı operasyondaki güvenlik güçlerine önce karşılık verdikleri ancak daha sonra teslim oldukları kaydedildi.

Teröristlerin yaşadığı mağarada, eylem talimatlarının şifrelendiği diz üstü bilgisayarlar, elektronik iletişim cihazları, özel şifreleme metotlarının anlatıldığı kitap, CD ve DVD’ler, çok sayıda silah ve patlayıcı madde ele geçirildi.

Helikopterle Türkiye'ye getirilen Azat E., Adil E., Ayhan E., Neçirvan B. ve Rojbin T.'nin sorgularında, örgütün kripto uzmanı olduklarını ve Kandil’in eylem talimatlarını kırsaldaki teröristlerle şehirlerdeki hücre yapılanmalarına şifreli olarak ulaştırdıklarını itiraf ettikleri belirtildi. 

ntvmsnbc