Kamacı, makamında düzenlediği basın toplantısında, kaçak yapılaşmanın önlenmesi çalışmaları kapsamında 2010 yılında, daha önce tutanakla tespit edilen 262 yapınını yıkımının yapıldığını belirtti.
Kaçak yapıların yıkımına bu yıl da devam edeceklerini ve yıkım çalışmalarına 10 Ocak 2011 Pazartesi günü itibariyle başlayacaklarını kaydeden Kamacı, ''Daha önce tutanakla tespit edilen yerlerin yıkımları devam ediyor. Tutanağı olmayan yerlere de tutanaklar tutuyoruz ve onlara da 1 aylık yasal bir süre veriyoruz. Elimizdeki yıkım listesi tamamlanınca yeni yıkımlara başlayacağız'' diye konuştu.
Başkan Kamacı, ilçenin düzgün görünüme kavuşturulması amacıyla yıkımları gerçekleştirdiklerini belirterek, bugüne kadar vatandaşlardan olumlu tepkiler ve destek aldıklarını söyledi.
Kamacı, Altınkum bölgesinin yeniden düzenlenmesine ilişkin çalışmalar hakkında da bilgi vererek, burasının yeni yapısı ve mimarisi için İzmir Ekonomi Üniversitesi ile görüşmeler yaptıklarını belirtti.
Altınkum'da da tutanakla belirlenen yapıların yıkılacağını, bölgedeki lunaparkın taşınacağını hatırlatan Kamacı, ''İzmir Ekonomi Üniversitesinden gelen heyet Altınkum'u yeniden şekillendirecek. Her anlamda yapılması gerekenlerle ilgili bir çalışma yapacaklar'' dedi.