Hindistan'ın kuzeyindeki Maghalaya kentinde yaşayan Jerly Lyngdoh, dünyanın en garip tıp vakaları arasına girdi.

Bir süre önce kentin kenar mahallelerinde sağlık taraması yapan doktorlar, Lyngdoh ailesinin evine girince 2 yaşındaki bir çocukla karşılaştıklarını sandılar ve hemen muayene etmeye hazırlandılar. Öncelikle "Ağzını aç, aaaaaaa de" dediler.

Ancak "2 yaşındaki minik" ağzını açtığında doktorlar şoke oldu. Çünkü 2 yaşındaki bir çocukta bulunması imkansız olan 32 dişi de ortaya çıktı. Bu işte bir terslik olduğunu anlayan sağlık ekibi ilk şoku üzerinden atınca, akıl almaz durumu kavradı.

Sadece 9.9 kilo ağırlığında ve bir metreye bile ulaşmayan 89 santim boyunda, 2 yaşındaki bir çocuğun bedenindeki kişi aslında 26 yaşına basmıştı. Jerly Lyngdoh adındaki kişi, oldukça kalın bir sesle ismini ve hiç büyümediğini onu şaşkın bir halde dinleyen doktorlara anlattı. Ailesi de durumu doğruladı.

Daha sonra Jerly Lyngdoh'ı ayrıntılı bir şekilde muayene eden Dr. J. Ryndogh, "O gerçekten 26 yaşında. Ancak büyüme hormonu salgılayan hormonal bezi çalışmıyor. Cüce sayılamaz çünkü onların özellikleri farklı. Yani cücelikte, yetişkin özellikler noksan olmuyor. Oysa Jerly Lyngdoh'ın tek yetişkin özelliği dişleri ve sesinin biraz kalınlaşmış olması. Jerly Lyngdoh tıpta çok ayrı bir vaka" dedi.


DÜNYADAN KISA KISA...

VİLLADA DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLDÜLER
İtalya'nın ünlü iş adamlarından "Buğday Kralı" lakaplı Francesco Ambrosio ve eşi, Napoli'deki milyon dolarlık villalarında dövülerek öldürüldüler. Cansız bedenlerini villanın bakımını yapan kişi buldu. İtalya'da "buğday kralı" olarak tanınan 77 yaşındaki iş adamı ve 72 yaşındaki eşi Giovanna Sacco'nun cesetlerini, villanın bakımını yapan bir işçinin bulduğu belirtildi.

ABD'DE KRİZ AŞIRI SAĞI KÖRÜKLÜYOR
ABD İç Güvenlik Bakanlığının olağan tehdit değerlendirme raporunda, ülkede bir siyahın başkan seçilmesi ve ekonomiyle ilgili korkuların aşırı sağın taraftar bulmasını kolaylaştırdığı belirtildi. Bakanlığın hazırladığı 7 Nisan tarihli raporda, bu korkuların beyazların üstünlüğüne inanan gruplar, hükümet karşıtı aşırı uçlar ve milis hareketlerinin adam bulmaya ve radikal faaliyetlerinde canlanmaya yol açtığı ifade edildi. Raporda, herhangi bir grubun adı verilmedi.

BUZULLLARIN KURTARILMA ŞARTI
Buzulların, deniz kuşlarının ve kutuplarda yaşayan hayvanların nasıl kurtarılacağı açıklandı. Sera etkisi yaratan gazların, özellikle de karbondioksidin 21. yüzyılda yüzde 70 azaltılmasının, kutuplardaki buzulların kurtarılmasını sağlayabileceği ve dünyanın ısınmasının büyük yıkıcı sonuçlarını engelleyebileceği bildirildi.