İddiaya göre; Menderes'te yaklaşık 7 yıldır faaliyet gösteren bir hazır beton döküm firmasından kendi inşaatları için çeşitli zamanlarda beton satın alan vatandaşlar, karşılığında düzenli olarak ödemelerini yaptı. Vatandaşların bir kısmı firmaya olan güvenlerinden ötürü ödeme makbuzu almazken, bir kısmı da yaptıkları ödeme tutarında makbuzlarını teslim aldı. Bir süre sonra söz konusu firmadan beton alan kişilere borç tebligatları gönderilmeye başlandı. Borçlu olmadıkları halde gelen tebligatlar karşısında şaşkına dönen bazı vatandaşlar, ellerinde ödeme makbuzları ile firmanın kapısını çaldı. Söz konusu makbuzların geçersiz olduğu yanıtını alan vatandaşlar, ikinci bir şok yaşadı. Yaptıkları tüm görüşmelere rağmen sonuç alamayan vatandaşlar, daha sonra da icraya verildiklerini öğrendi.

İlçeye bağlı Küner köyünde toplanan mağdur vatandaşlar, başlarına gelen olaydan ötürü büyük çaresizlik içerisinde olduklarını söyledi. Kendileri gibi toplam 254 kişiye, borçlu olmadıkları halde firma tarafından tebligat gönderildiğini öne süren köylüler, her bir vatandaşın bin TL ile 60 bin TL arasında değişen rakamlarda borçlu gösterildiğini iddia etti.

İcra takibi üzerine hukuki yollara başvuran köylülerden Mustafa Parıldar (44), "Hazır beton dökme firması 7 yıldır ilçemizde hizmet vermektedir. Herkes tarafından bilinmektedir. Firmaya güvendiğimiz için, aldığımız hazır beton karşısında hiç bir makbuz almadan ödemelerimizi yaptık. Aldığımız makbuzları da belirli bir zaman sonra atıyorduk. Son 6 ayda firmanın işlerinin kötüye gittiğini öğrendik. Firma sahibi ise bize paralarımızı ödeyip ödemediğimize dair hiç bir şey sormadı. Firma sahibi Menderes'e gelerek, buradaki yetkili müdürü gönderdi. Yetkili müdürle, bize gelip, 'Paraları ödediniz mi?' diye sormadı. Bir gün Menderes'teki ofiste olduklarını öğrendik ve yanlarına gittik. 'Siz paraları almadığınızı iddia ediyormuşsunuz. Bizim makbuzlarımız bunlar' dedik. Bize makbuzun sahte olduğunu söyledi. Biz de 'Makbuzu yetkili kişiniz verdi' dedik. 'Yetkili kişimiz ama verilen makbuzlar sahte' dedi. Ben de 'Buna nasıl bir çözüm bulunacak' diye sordum. O da, 'Gereğini yapacağız' dedi. Gereğini yapmışlar bizi icraya vermiş. Biz itiraz dilekçemizi verdik beklemedeyiz. Menderes civarında 254 kişi icraya verilmiş. Ben bizzat şahidim bunların yüzde 80'i borcunu ödedi." dedi.

Mağdur olan bir diğer köylü Erdoğan Memeli ise, "Beton alıp parasını ödediğim halde makbuzum olmadığı için beni icraya verdiler. Ödediğim parayı tekrardan ödetmek istiyorlar. Bizim mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. Gereken mercilere başvurduk. Elimizde ödendi makbuzu bulunmadığı için hiç bir hak talep edemiyoruz. Lastikçide çalışıyordum. Bana icra geldikten sonra işten de çıkarıldım" dedi.

Bir başka mağdur olan esnaf Durmuş Akbaba ise, "Ben paralarını nakit ödedim. Ben ve benim gibi para ödeyenlere icra geldi. Bana, kendi müdürlerinin verdiği makbuza ise sahte diyorlar. elimdeki makbuzlar ile hiç bir hak iddia edemiyorum" dedi.
Köylüler, mağduriyetlerinin giderilmesi için yetkili makamlardan yardım istedi.