Milli takım hocası Fatih Terim"in buffalo, pitbull ve akrep gibi ürkütücü hayvanların kullanıldığı Nike reklamındaki mesajı kamuoyu tarafından uygunsuz bulundu. Bu reklam için 250 bin Euro alan Terim eleştirilirken sloganın değiştirilmesi isteniyor.

A Milli Futbol Takımı"mızın Teknik Direktörü Fatih Terim"in İspanya maçları öncesinde Türk Milli Takımı"nın sponsor firması olan Nike"yle çektiği reklam filmi büyük tepkilere yol açtı. "Amansız ol" sloganıyla izleyicilerin beğenisine sunulan reklamın verdiği mesajla, sözlükte yer alan anlamı arasındaki çelişki hemen hemen herkesin isyanına neden oldu.

TERİM"İN BAŞI AĞRIR

TÜRKİYE"DE hemen hemen herkesin örnek aldığı bir kişi olan Terim"in, toplumu şiddete yönelten bir reklam yerine daha anlamlı mesaj veren bir yapıtta yer almaması en çok konuşulan eleştiri konusu oldu. Türkçe sözlükte "Amansız" kelimesinin anlamı "Öldürücü, huzur vermeyen ve zalim" gibi sözcüklerle açıklanırken, reklam filminde ise bu benzetmelerin çok dışında "İnatçı, diz çökmeyen ve pas etmeyen" gibi daha yumuşak ifadelerle anlatılıyor olması birçok yardım kampanyasına katılan Fatih Terim"in bu kez başını ağrıtacak gibi gözüküyor.

REKLAM YILDIZI GİBİ

BU konular tartışılmaya devam ederken, sponsorlar ve federasyondan geliriyle yıllık kazancı 5 milyon TL"yi bulan Fatih Terim"in bu reklamdan aldığı ücret de sorgulanmaya başladı. Çoğu kesim "Fatih hoca 250 bin Euro"ya neden böyle bir filmde oynadı?" diye olaya yaklaşırken, Terim"in daha önceki Turkcell reklamlarından 650 bin dolar aldığı biliniyor.

2006 yılında Şükrü Saracoğlu"nda oynanan olaylı İsviçre maçında yaşananlarla "imajı sarsılan" Türk Milli Takımımız"ın baş kahramanları sayılan Arda Turan, Volkan Demirel, Hakan Balta ve Gökhan Ünal gibi isimlerin de böyle bir reklamda oynaması tepki çekerken, Futbol Federasyonu da bu eleştirilerden nasibini aldı. Reklamda Buffalo, Pitbul ve akrep gibi ürkütücü hayvanların ana tema olarak işlenmesi de oldukça garip karşılandı ve en çok tepki gören konu oldu.

FEDERASYONA TEPKİ

DAHA önce büyük organizasyonlar öncesi topluma birlik ve beraberliğin aşılandığı reklamlara imzasını atan federasyon yetkililerinin bu reklamın televizyonlarda yayınlanmasının ardından Türkiye"nin önde gelen isimleri reklamın kaldırılmasını istiyor.