Geride bıraktığı hizmet süresi içerisinde sevilen kişiliyle mahallede önemli hizmetlere imza atan muhtar Nafiz Çamoğlu, yeniden aday olmasıyla birlikte aynı mahallede 27 yıl aralıksız olarak görev yapan İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin"in amcası Mehmet Ali Sezgin"e ait olan rekora göz dikti. 1977 yılı seçimlerinde Cuma Mahallesi Muhtarlığına seçilen ve daha sonraki 1982 seçimlerinde de bu göreve kayık görülen Hakkı Koca"nın yanında ihtiyar heyetinde görev alan Çamoğlu, 1984 yılında Koca"nın aniden rahatsızlanması üzerine devraldığı bu görevi 25 yıldır başarıyla sürdürüyor.
İlk kez 1984 yılında Cuma Mahallesi"nde muhtarlık görevine başladığını hatırlatan Nafiz Çamoğlu, zorunlu olarak devraldığı görevinde oldukça başarılı olduğunu söyledi. Daha sonra yapılan 4 yerel seçimde de çevresinden gelen talepler nedeniyle aday olduğunu ve bu göreve layık görüldüğünü belirten Çamoğlu, “Mahalle halkımın bana duyduğu güven ve saygıdan dolayı yerel seçimlerde yeniden aday olacağım. Bugüne kadar mahalle sakinlerimiz ve yöneticilerimizin desteği ile Cuma Mahallesi"nde önemli hizmetleri hayata geçirdik. Bu nedenle aradan geçen 25 sene içerisinde mahallemden bana kimse rakip olarak çıkmadı. Görev yaptığım süre içerisinde en büyük servetim mahalle halkının güveni oldu. Görev sürem içerisinde elimden geldiği ve gücümün yettiği kadar mahalleme ve vatandaşlarımıza hizmet etmeye çalıştım. Yaşım itibariyle artık çok yoruldum. Ancak gelen talep ve destekler nedeniyle bir dönem daha mahalleme hizmet etmek istiyorum” dedi.
25 yıldır görevini yürüten Nafiz Çamoğlu"nu Cuma Mahallesi"ne verdiği hizmetler nedeniyle kutlayan İçişleri eski Bakanı İsmet Sezgin"de, muhtarlıkların vatandaşla devletin ilk karşılaştığı mekanlar olduğunu ifade etti. Bu bakımdan vatandaş-devlet ilişkisini kurulmasında muhtarların çok önemli bir görevi üstlendiğinin altını çizen Sezgin, görevini layıkıyla yerine getiren Çamoğlu"na teşekkür etti. Amcası Mehmet Ali Sezgin"in de aynı mahallede 1927-50 yılları arasında 27 yıl görev yaptığını anımsatan Sezgin, mahallelinin sevgisi kazanan ve desteğini arkasına alan Çamoğlu"nun aldığı adaylık kararını doğru bulduğunu belirterek, adaylığının hayırlı olmasını diledi.