29 Mart yerel seçimlerinde seçi heyecanının en fazla hissedildiği merkezlerden olan ve halen kesin sonuçların açıklanmadığı Koçarlı"da belediye başkanlığı gibi muhtarlık seçimleri hareketli geçti. Seçim yarışının en fazla yaşandığı merkezlerden olan Yeni Mahalle"deki seçimlerde 25 yıllık muhtarın aday olmayacağını açıklamasının ardından 9 aday muhtarlık için yarıştı. Kıyasıya bir mücadelenin yaşandığı seçim döneminin ardından adaylardan Yahya Sarıöz 326, Meftun Soydan 129, İsmail Eroğlu 182, Hulisi Soylu 80, Mehmet Özmen 123, H.Ali Narin 195, Mehmet Yamaç 173, Selatin Yalman 121ve Nevzat Yıkın 30 oy alırken; en fazla oyu alan Yahya Sarıöz ipi göğüsleyen isim oldu.
Yeni Mahalle"de seçim heyecanının sona ermesinin ardından bugün devir teslim töreni gerçekleştirildi. 25 yıldır mahallesine hizmet eden ve bu dönem aday olmayacağını açıklayan Hidayet İlhan, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından kendisi yerine muhtar seçilen Yahya Sarıöz"e emektar makam koltuğunu hediye etti.
Mazbatasını alarak görevine başlayan Yeni Mahalle Muhtarı Yahya Sarıöz, seçim süresince kendisine destek veren seçmenlerine teşekkür etti. 25 yıl sonra görevini bırakan Hidayet İlhan"ın kendisine bıraktığı emaneti en iyi şekilde taşıyacağını ifade eden Sarıöz, İlhan"ın emektar makam koltuğunu kendisine hediye etmesi nedeniyle duygulandığını ve bu anlamlı hediyeyi koruyarak kendisinden sonra gelecek olan muhtara bırakacağını belirtti.