Nazilli Merkez, Arslanlı, İsabeyli ve Pirlibey mahallelerin de THK yetkililerinin mahalle muhtarlarıyla belirlediği dar gelirli vatandaşların evlerine tek tek ziyaret ederek 240 aileye kavurma yardımı yaptı.
Et Balık Kurumu'na yaptırıldığı belirtilen 1 kilogramlık paketler halindeki kavurmalar, dar gelirli ailelere ulaştırılmak üzere Türk Hava Kurumu Genel Başkanlığı'nca Türk Hava Kurumu Nazilli Şubesi'ne gönderilerek dağıtımı gerçekleştirildi.
Yasa gereği fitre, zekat ve kurban derisi toplama yetkisinin Türk Hava Kurumu'na ait olduğunu ve toplanan fitre-zekat ve kurban derisi bedellerinin yüzde 50'sinin Nazilli Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na aktarıldığını belirten THK Nazilli Şubesi Başkanı Ergün Özyılmaz, “Türk Hava Kurumu'nun Türk gençliğini havacılığa yönlendirip, yetiştirmekte ve silahlı kuvvetler ile sivil havacılığa pilot yetiştirmenin yanı sıra, elindeki mevcut uçakları ile tarım ürünlerinin havadan ilaçlanması ve orman yangınlarına müdahalede bulunarak hizmetlerini sürdürmekte olduğunu” dedi.
THK Şube saymanı Remzi Ulus da, “Kurumumuza vekalet olarak gönderilen kurbanlar Et ve Balık Kurumu ile yapılan anlaşma çerçevesinde hijyenik ortamda hazırlanarak her biri 1"er kilogramlık kavurma haline getirildi. Tüm Türkiye genelinde olduğu gibi hassasiyet içerisinde kişileri rencide etmeden muntazam bir şekilde bunların dağıtımlarını gerçekleştirdik, dağıtım sırasında bize araç yardımı yapan İlçe Kaymakamı Caner Yıldız Bey"e ve ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesinde yardımcı olan mahalle muhtarlarımıza katkılarından dolayı teşekkür ederiz” diye konuştu.