AYDINPOST HABER/Filiz Özdemir-Festival açılışına, CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, Karacasu Kaymakamı Selami Korkutata, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Ataeymir Belediye Başkanı Mehmet Başalan, Yenice Belediye Başkanı Fuat Meriç, Pirlibey Belediye Başkanı Hüseyin Horasan, İl Kültür Müdürü Nuri Aktakka, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. 

     Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı açılış konuşmasında, ''doğası, tarihi, sanatı ve kültürel zenginlikleri ile övündükleri ilçeyi alternatif turizmin cenneti yapma iddiası ve gayretinde olduklarını'' söyledi. 
     Açılışta Nazilli Belediyesi Mehter Takımı, Karacasu Lisesi Zeybek Ekibi gösteriler sundu. 
     Ressam Ercan Çetin resim sergisi açılışı, çömlekçilerin torna başındaki gösterileri ve çömlek ustalığı yarışması ile ilk gün tamamlandı. 
     İki gün sürecek festival kapsamında Karacasu'nun demiri, derisi, mermeri, pidesi, hamuru ve çamuru ile birlikte tarım ürünlerinin tanıtımının yapılacağı stantlar açılacak. 
     
     7. BUHARKENT TAZE İNCİR FESTİVALİ
     
     Aydın'ın Buharkent ilçesinde bu yıl 7. kez düzenlenen ''Taze İncir Festivali'', Kurtuluş günüyle birleşince renkli görüntülere sahne oldu. 
     İncir yetiştiriciliği yarışması ile başlayan festivalin ilk gününde düzenlenen halk konserinde Eylül, Banu ve Ayna grubu sahne aldı. 
     Buharkent Şehir Meydanı'nda düzenlenen festivale Buharkent Kaymakamı Osman Bilgin, Belediye Başkanı Kadri Ölçenoğlu çok sayıda vatandaş katıldı. 
     Açılışta konuşan, Belediye Başkanı Ölçenoğlu, Buharkent Taze İncir Festivali programında sadece eğlencenin yer almadığına dikkat çekerek, festival kapsamında incir hakkında çeşitli konferansların da düzenleneceğini ifade etti. 
     Ölçenoğlu, ''Bilindiği gibi incir Yaradanımızın bize sunduğu leziz meyvelerden biridir. Kur'an-ı Kerim'de adı geçen meyvedir. Şükürler olsun zeytin ve incir ilçemizin gelir kaynağıdır. Buharkent'imiz ismini incirle duyurdu, inşallah buharıyla da duyuracak'' dedi. 
 
dsc_0121.20110904114518.jpg