BURSA Mustafakemalpaşa İlçesine bağlı Koşuboğazı Köyünde oturan ailesi bisiklet almadığı için kızıp 7 yaşından itibaren konuşmayan 31 yaşındaki Suat Tek, sessizliğini koruyor. Yazarak iletişim kuran Tek, “Ne zaman konuşacağımı bilmiyorum” diyor.

Mustafakemalpaşa İlçesi Koşuboğazı Köyü"nde çiftçilik ve hayvancılık yaparak geçimlerini sağlayan Rıdvan ve Medine Tek çiftinin 3 çocuğundan biri olan Suat Tek, 7 yaşındayken tüm isteğine rağmen ailesi kendisine bisiklet almayınca, konuşmamaya başladı. Sadece okulda ve askerde kendisine yöneltilen soruları yanıtlayan Suat Tek, basında haberlerinin yer almasından sonra telefon mesajı ile bir çok teklifi aldığını söyledi. Tek, “Benim istediğim karşıma iyi niyetli birinin çıkması. Bugüne kadar görüştüğüm bayanlar olumluydu, ama olmadı. Bir bayan beni İstanbul"a istedi. O sebeple kabul etmedim. Bunun dışında bir başka bayanın annesi razı olmadı. Başka bir bayan bizim köye yerleşmeyi istemedi. Ben köyde yaşamaktan hoşlanıyorum. Evim, işim köyde. Bu nedenle görüşmelerimizi bitirdik. Görüştüğüm bayanlar beni böyle kabul etmişlerdi. Yeniden konuşmam için baskı yapmadılar” dedi.

Kendisine başta dedesi Veysel Zeybel olmak üzere birçok kişinin baskı yaptığını söyleyen Suat Tek, “Ne zaman konuşacaksınız?” sorusunu yazarak, “Bu konuda bir fikrim yok. Evet, ben de konuşmayı istiyorum ama bir türlü olmuyor” diye yanıtladı.