Münevver Karabulut cinayet davasında görüşünü açıklayan Savcı Uğur Başar, tutuklu sanık Cem Garipoğlu’nun “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını istedi. Duruşmada söz alan Garipoğlu ise “Münevver’den, ailesinden ve kendi ailemden özür dilerim” dedi.
Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki 10. duruşmaya tutuklu sanık Cem Garipoğlu ile annesi Tülay Makbule Garipoğlu, baba Mehmet Nida Garipoğlu, amca Hayyam Garipoğlu ve diğer tutuksuz sanıklar katıldı.
 
‘Talepler kabul edilmiyor’
Duruşmada söz alan Münevver Karabulut’un avukatı Rezan Epözdemir, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulundu. Mütalaa öncesi sözleri sorulan anne Nagihan Karabulut ise davada birçok suistimalin yaşandığını söyleyerek, “Her celse taleplerde bulunuyoruz ama bu talepler reddediliyor. Olay yerindeki CD’ler incelenmeden Nida Garipoğlu tahliye edildi. Deliller toplanmadı. Olayda kullanılan bıçaklar bulunmadı. Cem Garipoğlu, olayın içindeki diğer kişileri korumak için susuyor. En ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.
Baba Süreyya Karabulut ise “197 gün boyunca neredeydi? Onu kim kaçırdı, kim sakladı? Benim kızımı evin neresinde kesti?” diye sordu. Karabulut, şöyle devam etti: “Biz keşif talebinde bulunduk ama kabul edilmedi. Sokakta basit bir trafik kazası için keşif yapılıyor ama böylesi vahim bir cinayet için keşif yapılmıyor. Ben bir baba olarak kızımın evin neresinde kesildiğini bilmek istiyorum. Bu dava baştan sona fiyasko... Taleplerimiz kabul edilmiyor, istediğimiz sorular sorulmuyor.”
 
‘Canavarca hisle öldürdü’
Daha sonra görüşünü açıklayan Cumhuriyet savcısı Uğur Başar mütalaasında, Cem Garipoğlu’nun, “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçundan 18 ile 24 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Savcı Başar, tutuksuz sanıklar Hayyam Garipoğlu ile Ahmet Batur, Mehmet Karakayalı ve Habib Kurt’un, “suçluyu kayırmak” suçundan 6 ay ile 5’er yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını isterken, anne Tülay Makbule Garipoğlu’nun da “suç delillerini gizleme ve yok etmek” suçundan 6 ay ila 5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.
Savcı, baba Nida Garipoğlu’nun, “çocuğa karşı, tasarlayarak canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek suçuna iştirak etmek” suçundan delil yetersizliği nedeniyle beraatini talep ederek, sanığın TCK’nın 283. maddesinde düzenlenen “suçluyu kayırmak” suçundan da aynı maddenin 3. fıkrasında düzenlenen “bu suçun üstsoy, altsoy, eş, kardeş veya diğer suç ortağı tarafından işlenmesi halinde, cezaya hükmolunmaz” hükmü dikkate alınarak, ceza verilmesine yer olmadığını belirtti.
Savcının mütalaasının ardından görüşü sorulan Cem Garipoğlu ise “Çok üzgünüm, çok pişmanım. Münevver’den, ailesinden ve kendi ailemden çok özür diliyorum” dedi. Duruşma 18 Kasım’a ertelendi.
 
 
 
En geç 34 yaşında çıkacak
Cem Garipoğlu hakkında suç tarihinde 18 yaşın altında olduğu için “çocuğa karşı, tasarlayarak, canavarca bir hisle ve eziyet ederek öldürmek” suçunun öngördüğü ağırlaştırımış müebbet yerine 18-24 yıl arasında hapis cezası istendi.
Cem Garipoğlu, 3 Mart 2009’da işlediği cinayetin ardından 197 gün boyunca saklandı. 17 Eylül 2009’da teslim olan Garipoğlu, 18 Eylül 2009’da tutuklandı. Şu anda 19 yaşında olan Garipoğlu, eğer savcının talep ettiği üst sınırdan, yani 24 yıl ceza alırsa Ceza İnfaz Kanunu gereği bu cezanın üçte ikisini yani 16 yılı cezaevinde geçirecek. Ayrıca, Garipoğlu’nun gözaltına alındığı günden, cezanın Yargıtay’da onandığı güne kadar tutuklu kaldığı süre de cezadan düşülecek. Böylelikle Cem Garipoğlu, en fazla 34 yaşına kadar hapis yatacak.