Dünyanın en çok kazanan ve en gözde mankenlerinden bir Karolina Kurkova, uzun boyu, kusursuz fiziği ve uzun sarı saçlarıyla kısacası nefes kesen güzelliğiyle ünlü.

Ama çok değil bir kaç yıl önce hayatını çekilmez hale getiren sağlık sorunlarıyla boğuşmuş. İyileşebilmek için çok çaba harcaması gerekmiş. Üstelik tüm bunların kariyerini de etkilememesi için uğraşarak.

27 yaşındaki Kurkova, Amerikan Moda Tasarımcıları Konseyi'nin düzenlediği Dengeli Yaşam konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Güzel manken bugüne kadar fazla bilinmeyen hastalığını da anlattı.

Mesleği gereği zaten incecik olan Kurkova 24 yaşındayken hipotiroid hastalığı yüzünden 13 kilo verdiğini ve bunun yan etkisi olarak da erken yaşta menopoza girme tehlikesiyle karşılaştığını söyledi.

Kurkova "O dönemde kelimenin tam anlamıyla çılgına dönmüştüm. Her dakika panik nöbeti geçiriyordum ve bana neler olduğunu anlayamıyordum. O zaman kadar hep sağlıklı bir insandım ve bu başıma gelenler yüzünden şaşkına dönmüştüm" diye konuştu.

Karolina Kurkova, hastalığının teşhisinden onra iyi beslendiğini, hayatını düzene koyduğunu ve kendisine çok iyi bakarak zor günleri atlattığını söyledi.

Hastalığı süresince menopoza girip doğurganlığını kaybetmekten korkan Kurkova gördüğü tedavinin ardından 2009 yılında bir bebek dünyaya getirdi. Şimdi ise yürüyen bir sağlık abidesi olarak dolaşıyor.

Dünyanın en pahalı mankenlerinden biri olan Karolina Kurkova'nın bir başka ilginç 'eksiği' daha var: Onun göbek deliği yok.
Ünlü manken bunun nedenini de şöyle açıklamıştı: "Normalden 2 buçuk ay erken doğdum. O yüzden göbek deliğim tam olarak gelişmemiş. Fotoğraflarımda Adriana Lima'nın göbek deliğini photoshopla bana uyarlıyorlar."