Aydın Gazeteciler Cemiyeti (AGC) Başkanı Suat Deniz, "Özgürlükçü bir Basın Kanunu'na sahip olan Türkiye'de yasalarda ihtiyaç duyulan tadilatların yapılması için çalışıyoruz" dedi.

4 Temmuz Sansürün Kaldırılması ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınlayan AGC Başkanı Suat Deniz, "24 Temmuz Basın Bayramında başta tüm basın çalışanları olmak üzere basın-yayınla alakası olan tüm halkımızın basın bayramını kutluyorum. Bu Bayram 104 yıl önce başlayan bir mücadelenin bayramıdır. Hatırlatmakta fayda var; İstanbul'daki gazeteciler, bundan 104 yıl önce birlik olup sansür memurlarını gazetelere sokmadılar. 24 Temmuz 1908 günü gazeteleri denetlemeye gelen sansür memurları 'Meşrutiyet ilan edildi. Artık matbuat hürdür' denilerek Bab-ı Ali'den geri çevrildi. 25 Temmuz'da gazeteler ilk kez sayfalarında beyaz sütunlar olmaksızın, sansürsüz çıktı. O günden beri, 24 Temmuz 'Basın Bayramı' olarak kutlanıyor Bab-ı Ali'de" diye konuştu.

"Bir asrı aşkın süredir kutladığımız Basın Bayramı aynı zamanda basın özgürlüğü yolunda bir mücadele günüdür" diyen Deniz, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Gazetecilerin hapiste olmadığı, gazetecilik faaliyetlerinden dolayı haklarında soruşturma açılmadığı bir ortamın mücadelesini veriyoruz. Özgürlükçü bir Basın Kanunu'na sahip olan Türkiye'de yasalarda ihtiyaç duyulan tadilatların yapılması için çalışıyoruz. Değişim süreci devam eden ülkemizde, ifade özgürlüğünün alanını genişletmekte kararlıyız. Aydın Gazeteciler Cemiyeti olarak bu önemli günümüzde daha özgür çalışma ortamına, daha iyi yaşam koşullarına ve gazetecilik imkanlarına sahip olmanın arzusu ile mücadelemiz devam edecektir. Meslektaşlarımız arasında daha sağlıklı iletişimin, saygı ve sevginin gelişmesi en büyük arzumuzdur. 104 yıl önce yakılan özgürlük meşalesi tüm olumsuz koşullara rağmen iyinin, doğrunun ve haklının yanında olarak yanmaya devam edecektir. Halkın doğru haber alması konusunda emeği geçen Hakkın rahmetine kavuşmuş meslektaşlarımıza Allahtan Rahmet dilerken tüm gazetecilerimize sağlık, afiyet ve huzurlu bir yaşam diliyorum"

aydinpost-twitter.png aydinpost-facebook.png