RTÜK'ün CHP'li üyesi Mehmet Dadak'ın cenazesinde CHP'nin eski ve yeni genel başkanları 24 saat arayla yeniden bir araya geldi. Törene CHP yönetimi tam kadro katılırken, Baykal'la karşılaşmak istemeyen Önder Sav cenazeden erken ayrıldı

Geçirdiği kalp krizi sonucu önceki gün yaşamını yitiren RTÜK üyesi Mehmet Dadak için ilk olarak sabah RTÜK'te cenaze töreni düzenlendi. Ailesi ve kurum çalışanlarının yanı sıra çok sayıda yayın kuruluşu yöneticisi, bürokrat ve siyasetçinin de katıldığı törende CHP'yi Ankara Milletvekili Yılmaz ateş temsil etti. Gözyaşları içinde gerçekleşen törende bitkin düşen Dadak'ın eşi Gültan Dadak'ı kızı Aylin Yavuz ile oğlu Cumhur Dadak sakinleştirmeye çalıştı. İstanbul'da RTÜK'le ilgili bir toplantıda bulunduğu için törene katılamayan RTÜK Başkanı Davut Dursun yerine törende konuşan Başkanvekili İlhan Yerlikaya, Dadak'ın 'işine ve eşine bağlı, hoşsohbet ve disiplinli bir ağabey' olduğunu söyledi.

24 SAATTE İKİNCİ BULUŞMA

Dadak'ın Karşıyaka Mezarlığı'ndaki cenaze namazına ise önceki gün iki saat baş başa görüşen halef selef CHP liderleri Kemal Kılıçdaroğlu ile Deniz Baykal ve çok sayıda parti yöneticisi katıldı. Cenaze namazı öncesi safta duran Kılıçdaroğlu ve Baykal'ın uzun sohbetleri dikkat çekti. İki liderin, Dadak'ın sağlık durumu, aldığı ilaçlar, kendi çocukları ve gündemdeki türban konusu üzerinde sohbet ettiği öğrenildi. Törende iki liderin hemen arkasındaki safta yer alan Adalet Demokrasi ve Özgürlük Partisi
(ADÖP) Partisi Genel Başkanı, eski CHP Ankara Milletvekillerinden Dr. Muzaffer Kurtulmuşoğlu da bir ara sohbete katıldı. Kurtulmuşoğlu'nun, 'Ben örgütleri düzene sokuyorum, kısa süre sonra ADÖP'i CHP'ye katacağız. Bu dönem sosyal demokratların ayrışma değil birleşme dönemidir. Birbirimizi kucaklarsak iktidar alternatifi oluruz' önerisi yaptığı bildirildi.

SAV ÖNCEDEN GELDİ, GİTTİ

Öte yandan CHP Genel Sekreteri Önder Sav da Karşıyaka Mezarlığı'ndaki törene ilk gelenler arasında yer aldı. Ancak Sav, Dadak'ın ailesine başsağlığı dileklerini ilettikten sonra Kılıçdaroğlu ve Baykal'ı beklemeden camiden ayrılarak CHP Genel Merkezi'ne döndü.

A. Rezzak ORAL /Akşam