Nazilli Türk Eğitim-Sen Öğretmenler günü kutlamasına Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ve Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar da katıldı.

Etkinlikte konuşan Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Baki Çuval, “Eğitim-Öğretim işi insan yetiştirme işidir. Dünyada en ulvi iş geleceğin neslini yetiştirmektir. Bizler geleceğin neslini vatana bağlı, bayrağını seven ve milletine saygılı insanlar olarak yetiştireceğiz. Ne kadar yorgun olursak olalım. Ne kadar zor ekonomik şartlarla boğuşuyor olursak olalım. Üzerimizde ne kadar baskı olursa olsun, bunları geleceğin nesillerine, sevgili öğrencilerimize asla yansıtmayacağız. Okullarımızda zor şartlar içerisinde çalışıyoruz. Müdür bazen müdür, bazen öğretmeni bazen memur, bazen hizmetli oluyor. Öğretmenlerimiz bazen öğretmen, bazen hizmetli, bazen de tahsildar oluyor. Okullarımızda Memur Yok, Hizmetli Yok. Yakıt biter, temizlik maddesi biter alacak para yok. Halbuki 222 Eğitim ve Öğretim kanununda İlköğretim parasızdır der ama bir kuruş ödenek yok” dedi.

Başkan Alıcık"ın okullara yardım elini uzattığını ifade eden Çuval; “Burada okullar böyle sorunlarla boğuşurken Eğitimin içinden gelen bir el bütün okullara uzandı. Onların her türlü sorunlarıyla ilgilendi ve ilgileniyor. Boya İhtiyacı olan okulları boyatıyor. Bahçe düzenlemesi ihtiyacı olan bu okulların bahçe düzenlemesini yaptırıyor. Kantin İhtiyacı olan okullara binlerce lira tutarında kantin yaptırıyor. Bu eli siz öğretmenler yakından tanıyorsunuz. Bu el sizin meslektaşınızdı. Bu el Belediye Başkanı Sayın Haluk Alıcık Bey"in elidir. Burada tüm Eğitimciler adına kendisine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Tüm öğretmenlerin kutlayan Başkan Haluk Alıcık da, “Öncelikle meslektaşlarım ve arkadaşlarım sizlerin yaşadıkları sorunları çok iyi bilmekteyim. Bu nedenle ilk iş olarak sizlere yardımcı olabilmek için Belediyemizin el verdiği konularında sizlere yardımcı olmaya çalışıyorum. Yaklaşık 186 bin TL okullarımıza yardım yapıldı. Gerek Boyama, gerek Tadilat, gerekse bahçe düzenlemesi amacı ile Okullarımıza elimizden gelen her türlü yardımı her zaman yapmaya hazırım. Sizlerin 24 Kasım Öğretmenler gününü en içten dileklerimle kutluyorum” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından geceye katılan öğretmenler önce dans etti ve oyun oynadılar.
Gecenin ilerleyen saatlerinde Başkan Alıcık, Başkan Çınar, Türk Eğitim-Sen Nazilli Şube Başkanı Baki Çuval ve Nazilli Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Kaya gece için düzenlenen pastayı kestiler. Düzenlene gece Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Atça Belediye Başkanı Mustafa Çınar ve işadamı Şefik Çerçioğlu"nun oynadığı yöresel oyun olan harmandalı ile sona erdi.