23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, yarın son kez stadyumlarda kutlanacak.
Çankaya Köşkü'ndeki toplantılar çerçevesinde milli bayramlara yeni bir tören konsepti geliştirildikten sonra 23 Nisan kutlamalarının da stadyum ritüellerinden karnavala dönüştürülmesi hedefleniyor.

Kutlamalarda "Türkiye'nin demokratikleşen yüzünü" daha çok yansıtmak ve halkın daha fazla katılımını sağlamak için Ankara Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü'yle çalışılması kararı alındı.Güzel Sanatlar Bölümü'nden oluşturulacak ekip, başta 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı olmak üzere milli törenlerin karnaval havasında kutlanabilmesi için projeler geliştirecek, kutlamalara için alternatif koreografiler belirlenecek.

Bu projeler, Mayıs ayında Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği bünyesinde yapılacak dördüncü zirvede ele alınarak, en uygun konsept hayata geçirilecek. Önümüzdeki yıllarda 23 Nisan, 7-15 yaş grubuna hitap edecek şekilde çocukların daha fazla yer alacağı etkinliklerle kutlanacak.

TSK, 23 NİSAN İÇİN AFİŞ HAZIRLATTI

Türk Silahlı Kuvvetleri 23 Nisan dolayısıyla 3 afiş hazırlattı. Afişlerde Atatürk'ün çocuklara öğütleri yer alıyor. Afişlerde Atatürk'ün İkinci Meclis kapısından çıkarken ve çocuklarla çekilmiş fotoğrafları yer aldı.

İLK KEZ AVRUPA PARLAMENTOSU'NDA DA KUTLANACAK

Alman Sosyal Demokrat Parti Avrupa Parlamentosu üyesi İsmail Ertuğ ve Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Selim Yenel'in çabaları ile, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı bu yıl ilk kez Avrupa Parlamentosu'nda da (AP) kutlanacak.

Almanya ve Belçika'dan, aralarında Türk kökenlilerin de bulunduğu yaklaşık 140 çocuk, Avrupa Parlamentosu'nda siyasetçilerin koltuklarını devralacak ve onlara sorular soracak. Kutlamalar çerçevesinde çocuklar Brüksel'i tanıma ve gezme fırsatı da bulacaklar. Kutlama, 25 Nisan'da gerçekleştirilecek. Konu ile ilgili olarak Deutsche Welle'ye açıklamada bulunan Ertuğ, bu fikrin Berlin'deki 23 Nisan Derneği'nde sohbet sırasında ortaya çıktığını ve daha sonra bu öneriyi AP'ye taşıdığını söyledi.