Belediye başkanı Necdet Özekmekçi, Milli Eğitim Müdürü Mustafa Buğdayeken, Sağlık Grup Başkanı Ersev Kuyucu, Milli Eğitim Şube Müdürlerinden Fevzi Bakır, Belediye zabıta Müdürü İbrahim İşlekel, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Turan Günen, Garnizon, Emniyet ve Jandarma komutanlığı temsilcilerinin katıldığı toplantıda bu yılki kutlamaların ayrıntıları gözden geçirildi.
Söke Şehir Stadında yapılacak olan kutlamalara Söke Belediyesinin konuğu olarak ilçemize gelecek olan yabancı halk dansları topluluğunun gösterilerinin de yer alması kararlaştırılırken, balkan halk oyunlarından örnekler sergileyecek olan yabancı halk oyunları topluluğunun ayrıca 23 Nisan günü öğleden sonra kent merkezinde gösteri yapacakları öğrenildi.
Dünyada resmi çocuk bayramının kutlandığı tek ülkenin Türkiye olduğunu dikkat çeken Söke Kaymakamı İsmail Demirhan “Çocuk Bayramının yanı sıra TBMM"nin kurulması demokrasi açısından büyük önem taşımakta. Bu nedenle 23 Nisan tarihimizde çok ayrı bir önem taşımakta. Çocuk bayramı nedeniyle son yıllarda tüm dünya ülkelerinden çocukları ülkemizde ağırlamaktayız. Bu etkinlikler kapsamında önümüzdeki yıl Söke"nin Alman Kardeş şehri Schönebeck"ten çocuk grubunu şehrimizde ağırlayabiliriz” dedi.