Valilik Encümen Salonu'nda gerçekleşen ziyarete İl Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Dindar, Efeler İlköğretim Okulu Müdürü Şeref Sökmez ile Gürcistan, Slovenya, Rusya ve Makedonya'dan Aydın'daki şenliklere katılmak üzere gelen öğrenciler katıldı.
Dost ve komşu ülkelerden gelen misafirleri ağırlamaktan ötürü büyük bir memnuniyet duyduklarına belirten Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, bu ülkelerle Türkiye arasında tarihi bağların ve dostluğun devam etmekte olduğunu kaydetti. Her ülkenin en değerli varlıklarının öğrenciler olduğunu ifade eden Arslanargun, iyi yetiştirilmiş nesillerin hem kendi ülkelerinin gelişmesinde hem de dünya barışının sağlanmasında etkin rol oynayacağını dikkat çekti.
Çocuk yaşta öğrenilen şeylerin hiçbir zaman unutulmadığına dikkat çeken Arslanargun, "Ulu Önder Atatürk çocukları çok sevdiği ve onların ülkelerin geleceği olduğuna inandığı için 23 Nisan'ı çocuklara armağan etti. Dünyada sadece Türkiye de çocuklara özel bir bayram var. Sizler bu vesile ile Aydın'a geldiniz ve buradaki yaşıtlarınızla tanıştınız. Hepiniz ileride değişik görevlerde bulunacaksınız. Aranızdan siyasetçiler, kamu görevlileri ve işadamları yetişecek. Bugün kurduğunuz bu köprüler sayesinde ileriki yaşamınızda daha kolay işbirlikleri sağlayabileceksiniz. Atatürk dünya barışının çocuklar sayesinde sağlanacağına inanmıştır. Bu gün çocuklar arasında kurulan bu bağlar dünya barışının sağlanmasında etkin rol üstlenecektir" diye konuştu.
Ziyarette konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Alp Arslanargun, kendisini ziyarete gelen konuk öğrencileri Aydın"ı tanıtıcı broşürler ve incir hediye ederken, öğrencilerde kendi yanlarında getirdikleri hediyeleri Vali Yardımcısı Alp Arslanargun"a takdim ettiler. Ziyaret sonunda yabancı öğrenciler Alp Arslanargun ile hatıra fotoğrafı çektirdiler.