Doğuştan kalbinin delik olduğu belirlenen ve kalp ve solunum yetmezliği yaşayan Emrullah bebek, 23 günlükken kalp ameliyatı oldu.

Muğla'nın Fethiye ilçesinde İsa-Dilek Günay çiftinin üçüncü çocuğu olarak doğan ve ''Emrullah'' adı verilen bebek, 15 günlükken rahatsızlanması üzerine Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde muayene edildi. Kalbinin delik olduğu belirlenen Emrullah bebek, Yaşam Hastanesi'ne sevk edildi.

Hastanenin yoğun bakım servisinde yaklaşık 4.5 aydır tedavi gören ve kalbindeki delik kapanan Emrullah bebek, taburcu olmaya hazırlanıyor.

Hastanede kalp ve damar cerrahisi uzmanı olarak görev yapan Dr. Afşin Yaveri, hastanenin toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Emrullah bebeğin doğuştan kalp hastalığı ve bazı sorunlarla dünyaya geldiğini söyledi.

Kalp hastalığına bağlı olarak gelişen kalp yetmezliğinin bebeğin büyümesini ve gelişmesini engellediğini anlatan Yaveri, ''Bebek büyüyemediği için organ gelişimi de tamamlanamadı. Bu süreçte bebeğin enfeksiyon kapma riski başta olmak üzere birçok sorunla karşılaştık '' dedi.

Emrullah bebeği 23 günlükken ameliyata aldıklarını anlatan Yaveri, ''Kalp ameliyatını yaptıktan sonra yoğun bakıma aldık. Başarılı bir ameliyat oldu. Ameliyatın ardından bebek büyümeye, gelişmeye başladı. Kalp deliğini kapadıktan sonra kalp yetmezliği ve solunum yetmezliği geriledi, bebek rahatladı'' diye konuştu.

Yaveri, 23 günlükken ameliyata aldıkları bebeğin şimdi 4.5 aylık olduğunu kaydederek, ''Anne babası zaman zaman gelip bebeklerini görüyordu. Anne babaya gerekli eğitimleri verdikten sonra bebeği 21 Mayıs Pazartesi günü taburcu etmeyi planlıyoruz'' diye konuştu.

Emrullah bebekte görülen hastalığın binde 5 oranında görülebileceğini dile getiren Yaveri, ama diğer sorunlarının da birlikte görülmesinin çok nadir olduğunu kaydetti.
Genel ve çocuk cerrahi uzmanı Dr. Süleyman Akıllı da, bebekte kalp hastalığının dışında fıtık da bulunduğunu ifade etti.

Tedavi sürecinde yutma sorun olması nedeniyle beslenmesini midesine yol açarak hortumla yaptıklarını belirten Akıllı, bunun bir süre daha devam edeceğini, yutmasıyla ilgili sorunların çözülmesinin ardından bu yolu kapatacaklarını söyledi.

Bebeğinin hastaneden taburcu olacağının sevincini yaşayan anne Dilek Güney ise, gözyaşlarına hakim olamadı.