İlçe meydanında düzenlenen festivalin açılış törenine Karacasu Kaymakamı Ziya Polat, Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, çevre ilçe ve belde belediye başkanları, vatandaşlar ve davetliler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı"nın okunmasıyla başlayan festivalin açılış töreninde konuşan Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, ilçelerini hamurun, demirin, çamurun, mermerin ve derinin hayat bulduğu yer olarak tanıtırken, bu farklılıkları tüm Türkiye"ye tanıtacaklarını ve bunun için ellerinden geleni göstereceklerini söyledi. Karacasu pidesini bütün Türkiye"yi ve dünyayı tanıttıklarını kaydeden Büyükyapıcı, Karacasu"nun değerlerini dünyaya tanıtmalarına vesile olan festivali yapmalarında kendilerine destek verenlere teşekkür etti.
Festival kapsamında Karacasu Halk Eğitim Merkezi Halk Oyunları ekibinin oynamış oldukları zeybek oyunları törene katılanlar tarafından beğeniyle izlendi. Diğer yandan festivalin açılış töreni sonunda Karacasulu pideciler tarafından yapılan bugüne kadar yapılmış en uzun pide, törene katılanlarla paylaşıldı. Mehmet Köse isimli 20 yıllık pide ustası tarafından yapılan 6 metre 20 cm"lik peynirli ve yumurtalı pide için 8 kilo peynir ve 100 adet yumurtanın kullanıldığı bildirildi. Her yıl bu rekorun egale edildiğini belirten pideci ustası Mehmet Köse, geçen yıl yapılan pidenin 5 metre 20 cm olduğunu bu yıl ise bu uzunluğu bir metre artırdıklarını söyledi. Yapılan pidenin kesinlikle ekleme olmadığını ifade eden Mehmet Köse, insanları Karacasu pidesini tatmak için ilçelerine davet etti.
İki gün devam edecek olan festivalde bugün resim sergisi açılışı ve seramik yarışması yapıldı