İngiltere'de bir adam başka birinin ismini çalıp bunu 22 yıl boyunca kullandı ve gerçeği eşinden bile sakladı.

Ödül rekortmeni Amerikan dizisi Mad Men'deki hikayeyi anımsatan olayda, Mark Akintola bu büyük sırrı eşinden yıllarca sakladı.

Çaldığı isimle pasaport çıkardı, Londra'da iş buldu, evlendi ve şimdi 17 yaşında olan bir kızı oldu.

Mad Men dizisinde de Don Draper kararkteri, Kore Savaşı'nda ölen asker arkadaşının ismini alıyor ve bunu eşi Betty'den bile gizliyor.

Gerçek Akintola, İngiltere'de birinin kimliğini çaldığından haberi olmadan 1979'da ABD'ye taşındı.

Ancak bu yıl eylül ayında sahte Akintola, paaport yenilemek için başvuruda bulunduğunda yalanı ortaya çıktı ve olay yargıya taşındı.

Yaptıklarını mahkemede itiraf etse de Akintola adını kullanmakta ısrar eden adam iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Duruşma sırasında adı açıklanmayan eşi ayağa kalkıp parmağını adama doğrultarak "Kızının kim olduğunu bilmeye hakkı var" diye bağırdı.

Hakim kadının hislerini anladığını söyledi, fakat salonu terk etmesini istedi.

Hakim daha sonra adama dönerek, "Bu olayda bir şey konusunda eminim, sen Mark Akintola değilsin, ama seni bu isimle mahkum edeceğim. Belli bir zaman önce, 1988'de, sahte bir kimlik aldın ve bu ülkede bu kimlikle yaşamaya devam ettin. Kanıtlar yasalara saygılı bir yaşam sürdüğünü, ama sürekli pasaport edindiğini ya da sahte isimle kimlik bilgileri verdiğini gösteriyor. Kanunları çiğnemiş olduğunu görmezden gelemem" dedi.

Sahte Akintola'nın gerçek kimliği bilinmese de aslen Nijerya'dan geldiği sanılıyor ve serbest kaldığında bu ülsınır dışı edileceği düşünülüyor.

50 yaşında olduğunu söyleyen adamın, Akintola'nın kimliğini 1979'da ülkeye göç ettikten sonra çaldığı sanılıyor.

Gerçek Mark Akintola bir İngiliz vatandaşı olduğundan, İngiltere'de bu isimle pasaportlar alabildi, 1988'de evlenebildi.