Nazilli’de 2 çocuklu Bülbül ailesi, kalacak yerleri olmadığı için ilçe merkezinde Polis Meslek Yüksek Okulu ile Nahit Menteşe İlköğretim okulu arasında bulunan arsaya kurdukları naylon çadırda yaşam mücadelesi veriyor.
Nazilli Şirinevler Mahallesi’nde bir aile dramı yaşanıyor. Bundan 1 yıl önce Aydın’ın Söke İlçesi’nde birlikte alkol alan arkadaşlar arasında çıkan kavgada 1 kişinin öldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı olayda eşini kaybeden 22 yaşındaki Vildan Bülbül, eşi Levent Bülbül’ün öldürülmesinin ardından biri oğlan 2 çocuğunu alarak eşinin memleketi Söke’den Kocagür Köyü’ndeki baba ocağına döndü. Edinilen bilgiye göre, ailesinin yanında kaldığı 8 aylık sürede rahatsız edilen genç kadın yaşadığı sıkıntı ve sorunlardan kurtulamayınca Nazilli’ye halasının yanına geldi. Vildan Bülbül burada da kalabalık ev halkı nedeniyle evden çıkmak zorunda kalmış. Nazilli Polis Meslek Yüksek Okulu ve Nahit Menteşe İlköğretim okulu arasında bulunan bir arsada naylondan çadır kuran 22 yaşındaki Vildan Bülbül, 2 çocuğuyla birlikte burada adeta yaşam savaşı veriyor. Ailenin 7 yaşındaki kız çocuğu Emir Ayşe ise yanı başlarındaki okula gidiyor. 5 yaşındaki Atalay ise ne yaşadığından habersiz sokakta mahallenin çocuklarıyla oynarken, anne Vildan ise yaşamlarını idare etmek için çaba sarf ediyor. Eşinin öldüğünü çocuklarıyla birlikte genç yaşında dul halde ortada kaldığını anlatan Vildan Bülbül; “Geceleri uyuyamıyoruz. Çocuklarım soğuktan uyuyamıyor. Allah’tan havalar iyi yağmur yağmıyor. Yağmur yağsa çadırımızı yağmur basacak. Burada can güvenliğimiz yok” dedi.

“KÖYÜME DÖNMEYE KORKUYORUM”
Eşini, eniştesinin öldürdüğünü ifade eden Vildan Bülbül; “15 yaşında eşimle evlendim. Geçen süre içerisinde 1 oğlum ve 1 kızım oldu. Kızım Emir Ayşe şuanda 7 yaşında, oğlum Atalay ise 5 yaşında. Geçtiğimiz 17 Nisan’da eşimi, ablasının kocası öldürdü. Eşim o zamana kadar hurdacılık yaparak bize bakıyordu. Eşimin öldürülmesinin ardından Söke’den ayrılarak anne ve babamın yanına Kocagür köyüne taşındım. Burada da rahatsız edildim ve köyden kaçmak zorunda kaldım. Nazilli’ye halamın yanına geldim. Fakat onların da evi küçük ve ailesi kalabalık. Burada da kalamayınca 3 aydır bu arsada kurduğum çadırda kalıyorum. Allah razı olsun Kaymakam Bey, bize kömür yardımı ve 2 ayda bir 50 TL maddi yardımda bulundu. Mahalle sakinlerinin de yardımıyla kışı geçirmek üzereyim ama çok zor durumdayım. Çocuklarım hasta olacak diye korkuyorum. Yetkililerden ve duyarlı vatandaşlardan yardım istiyorum. Köyüme dönemiyorum. Köydekiler yüzünden Ağabeyim ve ailemin başına dert olacağım diye korkuyorum” dedi.

20110409a090402d_04.jpg

20110409a090402d.jpg