murat-uckac.jpgBalık Köy Güzelleştirme Derneği öncülüğünde düzenlenen, Aydın ve çevre illerden gelen çok sayıda boğanın kıyasıya güreştiği festivale Aydın Milletvekili Mehmet Erdem, Efeler Belediye Başkan Vekili Derya Tıkır başta olmak üzere, mahalle halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.
videoizle-001.jpg
Vatandaşın ilgisinin yoğun olduğu güreşlerde birbirinden iddialı boğalar kıran kırana güreşti. Çoğu zaman boğaların insanların üzerlerine doğru koşarak heyecanlı anlar yaşattığı güreşlerde vatadaşlar boğalar traktör römorklarından yada kamyon kasalarından izledi. Boğa sahipleri güreş öncesi ve sonrası boğalarını yakalamakta sık sık güçlük çekti. Saha içerisinde zor anlar yaşayan kimi boğa sahipleri ise kızgın boğalardan nasibini aldı. 

muhtar.jpgBalıkköy Mahallesi Afet Evleri ve Kemer Mahalle Muhtarı Şerafettin Yiğitöz, "22 yıldır boğa güreşlerimizi sorunsuz bir şekilde gerçekleştiriyoruz. Düzenlenen boğa güreşlerimiz çeşitli illerden insanları bir araya getirerek hem  boğacılar arasında kaynaşmayı sağlıyor hem de geleneksel boğa güreşlerimizi daha da canlı bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlıyor. Şu ana kadar deve güreşlerimizden elde edilen gelirlerle Balık Köy Güzelleştirme Derneğimiz mahallemize bir cami kazandırdı. Bu güreşimizin geliri ile de köyümüzün ihtiyaçlarını gidereceğiz" dedi.

Güreşde Efeler Belediye Başkanlığı Kupası'nı kazanan Dağarslanı isimli boğanın sahibi Erol Evran kupasını Efeler Belediye Başkan Vekili Derya Tıkır'dan aldı.

Sabahın erken saatlerinde başlayıp gün boyu devam eden güreşlerde farklı kategorilerde birinci gelen boğalara çeşitli ödüller verildi.

Sosyal medyada bu konuyla ilgili düşüncelerinizi #aydınkonuşuyor etiketiyle paylaşın, yayınlayalım! 

 

facebook.png twitter.png

habericiuygulamalar.jpg
img_7553.jpg
img_7599.jpg
img_7559.jpg
img_7581.jpg
img_7582.jpg
img_7587.jpg
img_7613.jpg
img_7618.jpg
img_7637-(2).jpg