AMERİKAN Nüfus Bürosu (Census ) tarafından açıklanan rakamlara göre, New York şehrinin kalbi olarak adlandırılan ünlü Manhattan"da yaşayanların, yüzde 50.3"ünün tek başlarına hayatlarını sürdürdüğü belirtildi.

Manhattan"ın çoğunluğunu oluşturan yalnızların, evlerinde aile bireyleri, çocuk veya oda arkadaşlarının bulunmadığı saptandı. ABD genelinde ise tek başına yaşayan kişilerin oranı yüzde 27.5 ile sınırlanırken, Manhattan"da giderek yükselen yalnız yaşayanların nüfusu uzmanlar tarafından da şaşkınlıkla karşılandı. İlk kez 2007 yılında, Manhattan"da tek başına yaşayanlar ile bir veya bir kaç kişi ile birlikte aynı evi paylaşan kişilerin sayısı yüzde 50-50 oranıyla eşitlenmişti. 2009 yılına gelindiğinde ise Manhattan"da yanlız yaşayanların sayısı yükseldi.

212 bin kadın yalnız

Manhattan"da, erkeklere göre çok daha fazla sayıda kadının tek başına yaşadığı tespit edildi. Manhattan"da, tek başına yaşanan toplam hane sayısı 376 bin 916 olarak açıklandı. Manhattan"da, tek başına yaşayan kadınların sayısı 212 bin kişi, yalnız erkeklerin sayısı da 165 bin kişi olarak açıklandı. Konuyla ilgili görüşlerine başvurulan, New York City Üniversitesi Sosyoloji bölüm yardımcısı William Helmreich, Manhattan"da tek başına yaşama eğiliminin artmasıyla ilgili faktörleri, yüksek gelir elde edilen yeni işlerin artması, aile ve çocuk bakımı için masrafların artması ve giderek artan dul nüfusa bağladı. Helmreich, “Tabi en önemli faktör tek başına yaşamanın krallığını ilan eden bir kültür” dedi. / vatan