Bir süre önce eşinin anne babası hakkında kendisine şiddet uyguladıkları gerekçesiyle şikayetçi olan kadın 6 aylık hamileydi. Şimdi polis, zanlı eşin peşinde, kayınvalide de cinayetle ilgili gözaltında.

Adana'da eşi tarafından öldüresiye dövülen genç kadın son bir hamleyle kendini sokağa attı. Çevredekiler 112'yi aradı. Genç kadın kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı. Katil koca ise kayıplara karıştı. Polis öldürülen kadının kayınvalidesini gözaltına aldı. 

21 yaşındaki Şehriban E. (Elmas) 2 yıl önce sevdiği İzzet E. ile evlenmek istedi. Ailesi karşı çıkınca evden kaçtı. Çiftin 6 ay önce İsmail adında bir çocukları oldu. İddiaya göre eşi ile sürekli tartışan ve eşi ile ailesinden şiddet gören genç kadın durumu polise bildirdi. Savcılık kayınvalide Keziban ve kayınbaba İsmail E.'ye gelinlerinin evine 1 ay yaklaşmama cezası 

"SORUN YOK BARIŞTILAR"

İzzet E.'nin ailesinin evden uzaklaştırma cezası 1 ay önce bitti. Karı koca arasındaki tartışma bu arada sürekli yaşandı. Genç kadın dün kız kardeşini telefonla arayarak, "Bunlar beni öldürecek" diyerek eve çağırdı. Eve gelen kız kardeşi karşılayan İzzet E. ile annesi Keziban E. önemli bir sorun olmadığını, tartıştıklarını ancak barıştıklarını belirtti. Kızkardeş, ablasının da bir sıkıntı olmadığını söylemesi üzerine evine döndü. 

"KARDEŞİNİ NİYE ÇAĞIRDIN?"

Ancak iddiaya göre bu kez, "Kardeşini niye çağırdın?" tartışması başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Şehriban E. evden gitmek istedi. Karısının gitmesine izin vermeyen kocası dövmeye başladı. İddiaya göre oğlunun gelinini gözleri önünde dövmesine ses çıkarmayan Keziban E. de oğlunu destekledi.

Öldüresiye dövülen genç kadın, kocasının elinden kaçarak kendini yola attı. Ses üzerine komşuları durumu polise haber verdi. Yaralı kadın olay yerine gelen 112 ekiplerince Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. 

"VÜCUDUNDA DARP İZLERİ"

Adana Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Şehriban E.'nin vücudunda yoğun darp izleri, boğazında ise tırnak izleri tespit edildi. Dövülerek öldürülen genç kadının babası Celal Özdemir, "Kızım sevmişti. Kaçarak evlendiler. Ailece kızımı darp etmişler. Daha önce de böyle tartışmaları olmuştu. Evlendikten sonra kocası her gün kızımı hiç yoktan yere dövüyordu. 6 aylık bebekleri oldu, yine adam düzelmedi kızımı dövmeye devam etti. Bir keresinde gidip kızımızı aldık. Polisler sığınmaevine yerleştirmişti. İzzet'in bir an önce yakalanıp adalete teslim edilmesini istiyorum" dedi. 

Polis, zanlı İzzet E.'yi yakalamak için çalışmalarını sürdürürken annesi Keziban E. gözaltına aldı. Genç kadının cenazesi ise, Adana Kabasakal Mezarlığı'nda toprağa verildi.