İçişleri Bakanlığı'nın kayıtlarında görünen 21 parti bulunamadı. İki parti ise TBMM Başkanı Cemil Çiçek'in imzası ile giden çağrıyı kabul etmedi. Çiçek, yeni anayasa ile ilgili görüşlerini bildirmeleri için 14 bin 593 dernek, 4 bin 573 vakıf, bin 374 yerel gazete, 197 yerel televizyon, 703 radyo kanalına yazı gönderdi. Çiçek, İçişleri Bakanlığı'nın kayıtlarında açık görünen 61 partinin isim, adres ve telefon kayıtlarını da aldı. Adreslere mektuplar gönderildi ancak şaşırtıcı bir gerçek ortaya çıktı. Bakanlık kayıtlarında görünen 21 partiye ulaşmak mümkün olmadı. Kimilerinin adres olarak gösterdiği yerde inşaat vardı, kimilerini ise adres olarak gösterdikleri yerdeki komşuları bile bilmiyordu. Meclis çalışanlarının tüm araştırmalarına karşın bu partiler hiçbir yerde bulunamadı. Anavatan Partisi ile Milli Demokrat Parti ise Çiçek'ten giden mektup üstüne ne Meclis'e gelip ne de yazılı rapor sunmak istemedi. Meclis'in ulaşamadığı partiler şöyle: Bizim Parti, Edebi Nizam Partisi, Milliyetçi ve Muhafazakâr Parti, Ayyıldız Parti, Doğruyol Partisi, Türkiye Hümanist Parti, Eşitlik ve Demokrasi Partisi, Genç Parti, Gönül Birliği Yeşiller Partisi, Güçlü Türkiye Partisi, Alternatif Parti, Devrimci Halk Partisi, İşçilerin Sosyalist Partisi, Ergenekon Partisi, Liberal Demokrat Parti, Devrimci İşçi Partisi, Bağımsız Cumhuriyet Partisi, Devrimci Sosyalist İşçi Partisi, Halkın Kurtuluşu Partisi, Esnaf ve Çiftçi Partisi, Yeşiller Partisi. 
 
DANIŞMAN YETKİSİ
Partilerin yeni anayasa çalışmalarında görevlendireceği danışmanlara ödenecek maaş da sorun oldu. Meclis Başkanlığı bunun üzerine harekete geçti. Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilip Genel Kurul gündemine inen Meclis Teşkilat Yasası'na bir madde eklendi. Bu madde kapsamında Meclis'in danışman çalıştırması ve ödenecek ücretlere ilişkin Başkanlık Divanı'na yetki verildi. 
 
ÇİÇEK: AB TAVUSKUŞU GİBİ...
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve beraberindeki heyet dün Prag'da Çek Cumhurbaşkanı Vaclav Klaus tarafından kabul edildi. Tarihi Prag Kalesi'ndeki Aynalı Salonda yapılan kabul, görüntü alınmasının ardından basına kapatıldı. Çiçek dana sonra Temsilciler Meclisi Türkiye Dostluk Grubunun onuruna verdiği öğle yemeğine katıldı. TBMM başkanı burada yaptığı konuşmada "AB tavus kuşu gibi. Kuyruğunda renkleri var ama sesinin çirkinliği, ayağındakiler gözükmüyor. Gerçekçi olmak lazım. Bu da benim görüşüm. Tam üye olmak istiyoruz. Onun dışında hiç bir teklifi kabul etmiyoruz" dedi.