THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir, “Bu sertifika ile ileri bakım hizmetleri ve kendi uçağımızı yapma imkanına kavuştuk” dedi. Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın da bu sertifika ile Türkiye’nin 2023 yılında kendi uçağını yapabileceğini söyledi. 
 
İSTANBUL - THY Teknik AŞ Genel Müdürü İsmail Demir’in havacılık sektörü üst düzey yöneticilerine verdiği iftar yemeğinde Türkiye’nin geleceğini çok yakından ilgilendiren müjdeyi açıkladı. 
 
Demir, THY Teknik AŞ olarak uçak tasarım sertifikası (EASA Part 21 DOA)’yı alarak Avrupa’da söz sahibi haline geldiklerini söyledi. Demir, “Havacılıkta çeşitli alanlarda sertifikalar var. Yeni aldığımız sertifika da bunlardan biri. Bu uçak tasarımı onayı ile ilgili bir sertifika. Bu uçaklarda istediğimiz değişikliği yapmamıza imkan tanıyor. 
 
Tasarım önemli bir aşama. THY Teknik olarak artık kendi tasarımlarımızı yaparak bunu uçaklara uygulayabiliriz. Bunun çeşitli parçaları var. Biz şuan sadece tasarım kısmını aldık. Bir sonraki aşaması ise üretim olacak” diye konuştu. 
 
YERLİ UÇAK 2023’TE ÜRETİLECEK 
 
Sivil Havacılık Genel Müdür Yardımcısı Haydar Yalçın da Türkiye’de tasarım organizasyonu alanında yetki alınmasının bir ilk olduğuna dikkat çekerek, “Yapılan iş son üç-beş yıllık dönemde oldukça önem arz eden altı çizilmesi gereken bir başarı. 
 
Hükümetimizin 2023 hedeflerine uygun bir gelişimi göstermenin gayreti içerisinde yapmış olduğumuz çalışmaların ilk adımı olarak bugün bir ürünün ortaya çıkmış olması gerçekten bizi gururlandırmış ve mutlu etmiştir. Bu büyük gelişme 2023’de kendi uçağını kendi üretecek bir Türkiye için çok gerekli ve önemli bir adım olmuştur. Ancak THY Teknik AŞ’deki arkadaşların bugüne kadar gösterdikleri azimli çalışmaları bundan sonraki dönemlerde göstermeleri gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
IHLASSONDAKİKA