Aylardır merakla beklenen birçok adayın içinden bir kaç isimin seçilmesiyle halk oylamasına sunulan Eurovision 2012 için Türkiye'den gidecek kişi belli oldu.Eurovision 2012 Türkiye temsilcimiz ve ayrıntılar..

Eurovision 2012 Türkiye temsilcimiz belli oldu.Eurovision 2012 Türkiye temsilcisi 'Can Bonomo' seçildi.Aylardır merakla beklenen birçok adayın içinden bir kaç isimin seçilmesiyle halk oylamasına sunulan Eurovision 2012 için Türkiye'den gidecek kişi belli oldu.Eurovision 2012 Türkiye temsilcimiz ve ayrıntılar..

TRT'nin uzun tartışmaların ardından bu yıl Bakü’de düzenlenecek Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi Can Bonomo'nun temsil etmesine karar verdiği iddia edildi.

2012 Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil edeceği söylenen Bonomo, Eurovision şarkısını da kendisi besteleyecek.


CAN BONOMO KİMDİR?
İzmirli Can Bonomo, müziğe 8 yaşında gitar çalarak başladı. Ortaokul ve lise boyunca sürdürdüğü müzik çalışmalarına İstanbul’da devam etti. 17 yaşında İstanbul semalarına açılmaya karar veren Bonomo, müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde okudu.

Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101’de radyoculuk yaptı. Daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırladı. Televizyonculuk kariyeri süresince çeşitli reklamlarda rol aldı.

Müzisyenlik kariyeri, Irwin Welsh’in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban’a gönderdiğinde yeni bir boyut kazandı.

Lise ve üniversite yıllarında amatör müzik gruplarıyla İzmir ve İstanbul'da birçok konser veren Bonomo, sonunda "Hazırım" diyerek ilk albümü için kolları sıvadı. Yaklaşık iki yıllık hummalı bir hazırlıktan sonra da Ocak 2011’de Can Saban'ın yapımcılığı ile ilk albümü “Meczup”u yayınladı.

TARZI: İSTANBUL MÜZİĞİ
Müzikal yolculuğu boyunca The Shins, Wax Poetic, The Kinks, The Libertines ve The Beatles’dan etkilenen ve esinlenen Bonomo, Alaturka nağmelerden indie melodilere gezinen müziğini 'İstanbul Müziği' olarak tanımlıyor.


Sanatın hemen her dalına ilgi duyan Can Bonomo, müziğin yanı sıra illüstrasyon yapmaya ve fotoğraf çekmeye bayılıyor!

ÖDÜLLERİ

8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri 2011 'En İyi ÇıkışYapan Sanatçı'
38. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri 2011 'En İyi ÇıkışYapan Solist'