2011 yaz trendini ve kimlerin ne giymesi gerektiği konusunu Kipa AVM Batik Mağazası Müdürü Şennaz Şen ile görüştük.
 
 
 
Ne zamandır giyim sektöründesiniz? Neden bu sektör?
 
Yaklaşık 16 yıldır giyim sektöründeyim. Modayı yakından takip etmeyi seviyorum. Giydiğimiz kıyafetleri iyi taşıyabilmek ve çevremizden iltifat almak, her zaman biz kadınların arzusu olmuştur. İnce yapılı veya kilolu olmamız fark etmez, hepimiz daima şık olmak ve beğenilmek isteriz. Giydiğiniz kıyafetler sizi olduğunuzdan daha şişman ya da ya da fazlalıklarınızı teşhir ettiğinde büyük moral bozukluğuna neden olur doğal olarak. Sizi olduğunuzdan daha geniş gösteren giyim hatalarını bilirseniz, hem daha şık olabilir hem de daha ince görünebilirsiniz.  6 kişilik bir ekiple hizmet veriyoruz.
 
 
Yaz sezonunda en çok rağbet gören kıyafetler neler?
 
Yazın sıcak bunaltıcı günlerinde kadınlarımızın çok rağbet gösterdiği şortlar var. Zaten şortlar ve mini etekler bu sezonun öne çıkan ürünleri arasında.
 
hatice0.20110414095032.jpg
Mini etek ve şortlarda desenler ve renkler nasıl?
 
Öncelikli hedef her zaman olduğu gibi rahatlık ve şıklık. Her zevke uygun çeşitli tasarımları görmek mümkün. Yaz çiçekleri ve şirin motiflerden esinlenerek oluşturulan koleksiyonlarda katlı etekler, hoş fırfırlar, ince akıcı kumaşlar nostaljik romantizmin izlerini de yansıtıyor.
 
Şortlarda ise, ister plajda bikini üzerine, ister şehirde topuklu ayakkabıyla ve şık bir triko ve bluzlarla kombinlenerek kadınsı ama rahat bir görünüm sağlıyor. Sezonda Jean yanı sıra kırmızı, mavi, fuşya, yeşil, turkuaz, gibi canlı tonlardaki mini şortlar ön plana çıkıyor. Şortları sezonun trendi çiçek aksesuarlı kemerler tamamlıyor.
 
Ayrıca tulumlar bu sezon çok moda. Özellikle uzun boylu ve zayıf ya da hafif balıketli bayanlarımızda çok güzel duruyor. Bunlarda da yine çiçek motiflerini görmek mümkün.
 
 
Kadınlarımıza giyim konusunda ne gibi önerilerde bulunabilirsiniz?
 
Kalçanız büyük, boyunuz kısa, göğsünüz küçük, bacaklarınız kalın olmuş ne fark eder.
 
Yeter ki doğru giyinmeyi bilsin.
 
KISA BOYLUYSANIZ. . .
 
Pantolon: Eğer vücudunuzun üst kısmını uzun göstermek istiyorsanız düşük belli pantolonlar tercih etmelisiniz. Bacaklarınızı olduğundan uzun göstermek için ise yüksek belli ve düz inen pantolonlar seçin. Kontrast renklerden ve iri desenlerden kaçının. Canlı renkleri üstünüzle aynı tonlarda olmak kaydıyla rahatlıkla kullanabilirsiniz.
 
Ceket ve gömlek: Fazla uzun veya belde biten kısa ceketlerden kaçının. Bele oturan ve kalça hizasında kalan modeller seçin. Düşük belli bir pantolon giymek istiyorsanız üzerine saçaklı, püsküllü veya payetli bir gömlek kullanabilirsiniz. Altla üst arasında renk kontrastları yapmayın, illa bir kontrast yapmak istiyorsanız, kumaş türü kontrastları uygulayın: ipek bir elbise üzerine Jean ceket gibi.
 
GENİŞ KALÇALIYSANIZ…
Pantolon: Geniş pantolonlarla kalçalarınızı kamufle etmeye çalışmayın. Dökümlü kumaştan dikilmiş, düz kesim pantolonlar giyin. Her zaman koyu ve tek renk tercih edin. Asla ve asla tayt giymeyin
Elbise – etek: Eteklerinizde dökümlü kumaş ve nötr renkler (siyah, gri, bej gibi) kullanın. Verev kesim ve büzgülü modellerden kesinlikle kaçının. Bel oyuğu kalçanın hemen üzerinden başlayan kesimler tercih edin. Elbisede dikkat etmeniz gereken nokta, göğüslerinizi belirginleştirmek, kalçanızı ise saklamaktır. En doğru model, bel hattı olan ama bele fazla oturmayan, kalça yuvarlağını çıkarmayan düz kesimlerdir. Diz altı etek boyu en ideal olandır.
 
ŞİŞMANSANIZ…
Elbise – etek: Asla vücudunuzu sarmamalı, streç kumaşlara veda edin! Vücuda yapışmayan, uçuşan kumaşlar idealdir. Renk olarak daha çok tek renk ve koyu tonlar kullanın. Emprime seviyorsanız minik desenlileri tercih edin. Etek boyu baldırlarınızın hemen altına dek inmeli; daha uzun boylar da rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Pantolon: Pantolonlarınızı mümkün olduğunca krep gibi dökümlü kumaşlardan seçin.
 
 
Yaz aylarında kadınlarımızın birçoğunda kilo problemi var. Neleri giymemeliler? Nelerden uzak durmalılar?
 
Türk kadınlarında çok yaygın bir vücut şekline, yani ince üste ve geniş kalçaya sahip olan kadınlar, özellikle dar bodylerden kaçınmalı. Dar bodyler, kalça ve beden arasındaki farkın daha çok görünmesine neden olur. Pantolonda ise aşırı dar ve aşırı bol modeller ve belirgin kesimler giymemelidir. Dar modeller tüm hatları ortaya çıkarırken, bol modeller ise kişiyi olduğundan iri gösterir. Beyaz gibi çok açık renkler de tek başına tercih edilmemelidir. Sert görünümlü, dik duran ve dökümlü olmayan kumaşlardan, aşırı dar ve vücuda oturan üstlerden, mini eteklerden, çok geniş ve bedene hâkim olan yakalardan, çok büzgülü bluzlardan, iri desenler ve enine geniş çizgilerden kesinlikle uzak durulmalı.
 
 
Gördüğüm kadarıyla siz de feminen bir tarz yansıtıyorsunuz. Size göre tam feminen kadın nasıl olmalı?
 
 
Kadınlar her zaman kendilerine baksınlar. Kendine bakmak kendine olan güvenini artırıyor hem de mutluluğu ve huzuru getiriyor. Ardından da başarı geliyor. Giyinen ve kendine bakan kadın her zaman daha mutlu hisseder kendini. Kıyafetler kişiyi yansıtır. Kadının kendine güvenmesinde dış görünüşü ve kendine bakması önemlidir. Kadınlar kendini hiçbir zaman salmamalılar.  Kadın, kadın olduğunu unutmamalı ve her daim bakımlı, şık olmalıdır.
 
img_3299.jpg
 
Röportaj: Hatice Karaarslan