Başkanı Alıcık, doğalgaz çalışmalarının hız kazandığını ve temel atma çalışmalarına başladıklarını söyleyerek, “2011 yılının Mart ayında Nazilli halkı doğalgaz kullanmaya başlayacak” dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Aydın Doğalgaz Dağıtım A.Ş. İl Müdürü Adil Atabay ile birlikte doğalgaz temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Alıcık, Aydın, Nazilli, Yenipazar, Atça, Umurlu, Kuşadası ve Söke doğalgaz dağıtım işinin zorlu bir süreçten geçtiğini ve ilk olarak Nazilli"de temel atma safhasına geldiğini söyledi. Bölgenin doğalgaz ihalesinin geç kalınmasına rağmen 8 Şubat 2010 tarihinde yapıldığını hatırlatan Haluk Alıcık, “EPDK tarafından Aydın, Nazilli, Yenipazar, Atça, Umurlu, Kuşadası ve Söke kentlerinde 30 yıl süreyle doğalgaz dağıtım faaliyetlerini yürütme yetkisi 21 Ağustos 2008 tarih ve DAG/1725-1/175 numaralı Dağıtım Lisansı ile Aydın Doğalgaz Dağıtım A.Ş."ye verildi” dedi.
KAPIMIZDAKİ DOĞALGAZI KULLANMALIYIZ
Nazilli Belediyesi olarak yenilebilir enerji kaynaklarının kullanımından yana olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Haluk Alıcık, “Ancak bu konuda bir tavır ortaya koyarken, enerjinin ulaşılabilirliği, kullanım, işletme kolaylığı, alt yapı maliyeti, gerçekleşme süresi, ömrü, kapasitesi ve kullanım maliyeti mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır. Temiz enerji kaynağı olan doğalgazı kullanmalıyız” şeklinde konuştu.
ÇEVRE VE HALK SAĞLIĞI AÇISINDAN DOĞALGAZIN KULLANILMASI AKILLICA OLACAK
Nazilli"nin kış aylarında yoğun bir hava kirliliğine maruz kaldığının altını çizen Alıcık, “Halk ve çevre sağlığı açısından özellikle var olan doğalgaz imkanının kullanılması her yönden faydalı olacaktır. Kapımızda hazır olan ve 4-5 aylık bir süreçte konutlara ve sanayiye ulaştırılarak halkın kullanımına sunulacak doğalgazdan yararlanmak ülke ve yöre ekonomisi için zarurettir. Çevre ve halk sağlığı açısından doğalgazın kullanılması akıllıca olacaktır. Bununla birlikte Jeotermal yasasında düzenleme yapılarak bölge insanının ve kentlerinin öncelikli ve koşulsuz olarak yararlanması sağlanmalıdır. Bu arada güneş enerjisinin de bunlara alternatif olarak değerlendirilmesi düşünülmelidir. Dolayısıyla hazır olan her zaman kullanılabilir olandır düşüncesiyle; hazır olan doğalgazın süratle halkımızın kullanımına sunulması şuan ki amacımızdır” diye konuştu.