Lisans Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre, MF-1 ve MF-2 puan türünde Kırşehir Prof. Dr. İlhan Kılıçözlü Fen Lisesinden Murat Kaan Erdal; MF-3 ve MF-4 puan türünden Ankara Fen Lisesinden Aycan Doğa Hakyemez; TM-1, TM-2, TM-3 puan türünde Özel Yamanlar Anadolu Lisesinden Deniz Çağlın, TS-1 ve TS-2 puan türünde İstanbul Lisesinden Utku Evci birinci oldu.
 
 
En başarılı iller Kilis, Kırşehir ve Karabük oldu. En az başarılı iller ise Tunceli, Hakkari ve Ağrı...
 
473 SINAV GEÇERSİZ SAYILDI
LYS'de, sınavlara giren toplam 2 milyon 19 bin 865 adaydan toplam 473'ünün sınavı geçersiz sayıldı. Fen Bilimleri testinde Kimya Bölümünün 16. sorusu iptal edildi.
  
2011-Öğrenci Seçme Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) tercih işlemleri de 25 Temmuz 2011 tarihinde başlayacak ve 5 Ağustos 2011 tarihinde saat 17.00’de sona erecek.
 
KILAVUZLAR BAŞVURU MERKEZİNDE
 
2011-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet adresinden yayımlandı. Kılavuzun basılı hali ise, başvuru merkezlerinde incelenebilecek. Adaylara kılavuz satışı yapılmayacak. Adaylar, tercihlerini doldurdukları Tercih Formu ve nüfus cüzdanı/pasaportları ile birlikte istedikleri bir başvuru merkezi aracılığıyla ya da internetten bireysel olarak yapabilecek.