Evliya Çelebi Camisi'nde düzenlenen kursun açılışına, Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul, eğitimden sorumlu Müftü Yardımcısı Necati Topaloğlu, Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çok, Evliya Çelebi Kur'an Kursu Hocası Sultan Güler ve kurs öğrencileri katıldı. 
     Açılışta konuşan Müftü Kocaoğul, Kuran kurslarının açılması ve Kura'n-ı Kerim'in önemine değinerek, ''Peygamber efendimiz bir hadislerinde 'Sizin en hayırlınız Kuran'ı okuyanlar ve okutanlardır' demiştir. İşte siz böyle bir hayırlı iş için ve dini bilgiler öğrenmek, olan bilgilerinizi yenilemek ve tazelemek için Kur'an kurslarına bu günden itibaren başlamış bulunuyorsunuz'' dedi. 
     Aydın'a bağlı köylerde 21, il genelinde ve ilçelerlerle birlikte 104 Kur'an kursunu hizmete açtıklarını söyleyen Kocaoğul, ''Bu 104 Kur'an kursunda yaşı ne olursa olsun, gelen herkese Kuran'ı Kerimi öğretmek için gayret sarf ediyoruz'' diye konuştu. 
     
     -Artık çalışanlar da Kuran kursuna gidebilecek- 
     
     Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü Mehmet Çok, Kur'an kursları ile Öğrenci Yurt ve Pansiyonları yönetmeliğince Kur'an kurslarında haftada 5 gün toplam 24 saat ders görüleceğini söyledi. 
     Bu kursların 2 dönem halinde devam edeceğini ifade eden Çok, kursların Mayıs ayı dönem sonu itibariyle yapılan sınavla kapatılacağını belirtti. 
     Çok, Diyanet İşleri'nin geçen yıl 8 ilde pilot olarak uyguladığı çalışanlara yönelik Kuran kurslarının bu sene de Aydın'da pilot olarak uygulanmaya başlandığını belirtti.