Krizden çıkış döneminin habercileri olmasını dilediğimiz yeni modeller ve Türkiye"ye geliş tarihleri konusunda bir ön bilgilendirme yapalım istedik

Opel: Her ne kadar yeni Opel Astra"nın bir miktarı 2009"un sonlarında satışa sunulsa da, farklı versiyonlarla birlikte tam olarak bu yıl satılmaya başlanacak. Yılın ikinci yarısında da tamamen yeni Meriva"nın geleceğini söyleyebiliriz.

Ford: Bu yıl MPV sınıfında fazla yeniliği olacak. Sonbaharda tamamen yenilenen C-Max"i, makyajlanan S-Max ve Galaxy izleyecek. Ayrıca Kuga"nın nihayet otomatik viteslisi geliyor.

Nissan: Gelişi sürekli geciken 7 kişilik Qashqai +2"nin yanı sıra, ticari aracı NV200"ü Türkiye"ye getirmesi bekleniyor. Bunun yanında henüz seri üretim versiyonu ortada görünmeyen Qazana da diğer yeniliklerden.

Bentley: Markanın en yeni modeli olan Mulsanne, yılın ikinci yarısında Türkiye yollarına çıkmaya başlayacak. 500 HP"lik motoruyla ve tasarımıyla yollara renk katacağı kesin...

Chery: Bu yıl binek otomobil sınıfındaki Chance ve Niche"in yanı sıra iki yeni ticari araç modelini de getirmeyi planlıyor.

Mazda: Uygun motor ve şanzıman seçeneği olursa, en önemli yeniliklerinden biri CX7 olacak.

Alfa Romeo: İtalyan markanın bu yılki en büyük yeniliği, 147"nin yerine geçen Giulietta olacak. Türkiye"ye haziran ayında gelecek aracın, 1.4 lt 120 ve 170 HP"lik benzinli, 1.6 lt 105 HP"lik dizel motor seçenekleriyle sunulması bekleniyor. Ayrıca nisan ayında MiTo"nun 1.4 lt 135 HP"lik seçeneğinin de getirileceği belirtiliyor.

Citroen: Tamamen yenilenen C3, mart ayından itibaren Türkiye"deki bayilerde satılmaya başlanacak. Bunun yanında Citroen"in daha lüks modellerini barındıracak DS markasının ilk modelinin de bu yıl içinde satışa sunulması planlanıyor.

Mercedes: Tamamen yeni E-Serisi"nin üstü açık versiyonunu yaz aylarına doğru satışa sunmayı planlayan Mercedes"in, S400 Hybrid modelini ve en önemlisi kanatlı kapılı SLS AMG"yi de Türkiye"ye getirmesi bekleniyor.

Volkswagen: Touareg ve Touran"ın yenilenen versiyonlarının yılın ikinci yarısında geleceği tahmin edilirken, Passat"ta da yenilikler olabilir. Markanın ticari araç bölümündeyse, merakla edilen yeni pick-up modeli Amarok"un bu yıl içinde Türkiye"de de satışa sunulması planlanıyor.

AudI: Markanın iki büyük yeniliği olacak. İlki, uzun süredir beklenen ve MINI"ye rakip olacak A1. Sonbahara doğru gelmesi beklenen A1"den önceyse, amiral gemisi yeni A8 satışa çıkacak. A8 nisan-mayıs civarında Türkiye"de satışa çıkacak.

BMW: Tamamen yenilenen 5 Serisi (nisan ayında) ve onun farklı tasarımlı kardeşi GT (mart), 2010"da Türkiye"ye gelecek. Bunun yanında yenilenen X3 ve daha birkaç model sürprizi daha bekliyoruz.

Chevrolet: Minik Spark, bu aydan itibaren Türkiye"de satışa çıkıyor. 1.0 lt ve 1.2 lt benzinli motorları olacak.

Suzuki: Geçen ay Splash modelini satışa çıkartan Suzuki"nin, SX4 ile Swift"in dizellerini getirmesi planlanıyor. Orta üst sınıftaki Kizashi ise yıl sonuna doğru gelebilir.

Ferrari: Muhteşem tasarıma sahip yeni 458 Italia"nın bir süredir 378 bin 300 euro"dan başlayan fiyatlarla ön satışı yapılıyor. İlk araçlar, yılın ilk çeyreğinde sahiplerine teslim edilecek.

Hyundai: Mayıs ayında i20"yi yerlileştirecek Hyundai, yaz başında Tucson"un yerine ix 35"i geçirecek. Ayrıca Santa Fe"nin makyajlanan versiyonu da yakın zamanda geliyor. Genesis Coupe ise beklemede.

Fiat: Kuşkusuz en büyük yenilik, Türkiye"de üretilen Doblo olacak. Şubat ayında satışına başlanacak Doblo"nun yanı sıra tavanı açılan 500C de gelecek.

Volvo: Yeni S60"ın nihayet bu yıl Türkiye"de de satışa çıkmasını bekliyoruz. Bu buluşma, yılın sonlarına doğru gerçekleşebilir. Ayrıca makyajlı C30 da çok yakında satışa çıkacak.

KIa: 2009 sonunda yeni Cerato"yu getiren Kia, tamamen yeni Sorento"yu yılın ilk çeyreğinde satışa sunacak. Ardından da yeni miniği Venga"yı ve yıl sonuna doğru da yeni Sportage"ı getirmesi bekleniyor.

DacIa: Markanın ilk 4x4 aracı olan Duster, ilkbaharda Türkiye yollarının tozunu attırmaya hazırlanıyor.

Renault: Neredeyse tüm yeniliklerini geçen yıl piyasaya sunan Renault"da, yeni Megane"ın güçlü RS versiyonu ve yeni Megane CC modelinin sırada olduğunu söyleyebiliriz.. Bu araçların yılın ortalarına doğru satışa çıkacağı konşuluyor.

Peugeot: Hemen ilk sırada 5008 var. Ocak ayında satışa çıkacağı söylenen 5008"i, ikinci yarının sonlarına doğru geliştirilen 206 Sedan ve yeni RCZ modelinin izlemesi bekleniyor.

Skoda: Gelişi biraz geciken markanın ilk SUV aracı Yeti, aksilik yaşanmazsa mart ayında Türkiye"de satışa çıkacak.

Toyota: En önemli yeniliği, efsanevi arazi aracı Land Cruiser"ın yeni hali olacak. Bu aracın 2010 ilk çeyrekte gelmesi bekleniyor./milliyet