2007 ve 2008 yılında yaşanan küresel kuraklık, global kriz ve bunun yanında hükümetin pamuk primlerinden yüzde 10 kesinti yapmasının üreticileri adeta çökerttiğini belirten Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek; 2009 yılında mazot ve gübre fiyatlarında düşme, pamuk fiyatlarında ise artışın olduğunu söyledi. 2009 yılında hükümet tarafından prim miktarlarının ekim öncesi açıklanmasının da üreticiler üzerinde olumlu bir etki yarattığını dile getiren Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muhsin Örnek, daha önce bir yıl ertelenen Ziraat Bankası borçlarına 3 aylık daha ek erteleme süresi verildiğini kaydetti.

2010 yılına girerken üreticileri dikkat etmeleri gereken konularda da uyarmayı ihmal etmeyen Muhsin Örnek, özellikle banka kredisi kullanacak üreticilerin faiz oranlarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi. Faiz oranlarının özel bankalar arasında büyük farklılıklar gösterdiğine dikkat çeken Muhsin Örnek; “Tarımda sıkıntı sadece pamukta değil zeytin üreticimizde son yıllarda yaşanan kuraklıktan nasibini aldı. Küresel kuraklık zeytinde verim dengelerini bozdu. Bu yıl zeytinde var yılı iken yok yılı oldu. Önümüzdeki yıl zeytin veriminin artarak üreticilerimizin yüzlerinin gülmesini diliyoruz” diye konuştu.

Söke Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Örnek, 2010 yılının tüm üretici camiası için verimli ve bereketli bir yıl olmasını dilerken, sıkıntıların az olduğu ve geçmiş yılların yaralarının sarılacağı bir yıl olmasını diledi./iha