Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu'nca (MHK) görevlendirilen hakemler 17 ayrı bölgeden geliyor.

Ligde 5 takımı bulunan İstanbul, 6 hakemle bu alanda da çoğunluğu oluştururken, Ankara'dan 5, İzmir'den de 4 hakem sezon boyunca düdük çalacak.

POLİSİ DE VAR, MÜFETTİŞİ DE MÜHENDİSİ DE...

Turkcell Süper Lig'de yeni sezonda görev yapacak 35 hakem, çeşitli meslek gruplarından geliyor. Meslek grupları içinde öğretmenler 8 isimle çoğunluğu oluştururken, hakemlerden 6'sı ticaretle uğraşıyor, 4'ü ise mühendis.

Bu sezon görev yapacak hakemlerin meslekleri içinde ayrıca, polis, müfettiş, AR-GE uzmanı, emlakçı, şehir planlamacı, turizmci, mali müşavir, eczacı, memur, sigortacı, spor uzmanı, grafiker, diş hekimi, araştırma görevlisi ve otobüs işletmecisi de yer alıyor.

EN GENÇLERİ SABANCI VE ÖZKAHYA, EN YAŞLISI GİZLENCİ

Ligde bu sezon görev yapacak hakemler içinde en gençleri 1980 doğumlu Hüseyin Sabancı ile Halis Özkahya. 29 yaşındaki Sabancı ve Özkahya, sezon boyunca düdük çalacak hakemler içinde en gençleri olarak dikkat çekiyor. 1967 doğumlu Taner Gizlenci ise 42 yaşla, düdük çalacak hakemler arasında en yaşlısı olarak ön plana çıkıyor.

HAKEMLER

Turkcell Süper Lig'de 2009-2010 sezonunda göreve yapacak hakemler şunlar:



Diğer yandan, Barış Şimşek'in de vatani görevini tamamladıktan sonra gerekli prosedürü yerine getirerek, maç yönetmeye başlayacağı bildirildi.