İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, ''Türkiye 2002'den sonra başlayan reform sürecinde o kadar mesafe almış ki, bu kriz konjonktüründe bunun ne kadar kıymetli bir şey olduğunu şimdi anlıyoruz'' dedi. 

Kayseri'de sanayici ve işadamlarıyla bir araya gelen Bali, geçen yıl Kayseri'ye 3 kez geldiğini ama ne zaman gelirse gelsin burasının moralini düzelten bir kent olduğunu söyledi. 

Kayseri'nin Türkiye ve dünya nereye giderse gitsin, işine vakıf, işini iyi yapan, fedakarca çalışanların kıymet ürettiği bir kent olduğunu vurgulayan Bali, herkesin işini iyi yapıp, muhataplarına problem değil, değer yaratacak işler yapmak durumunda olduğunu kaydetti. 

Bali, bugün biraz farklılaşan, sıkışık hale gelen değişik bir döneme gelindiğini belirterek, şöyle devam etti: 

''Aşağı yukarı 2002'den 2008'e kadar uçağı otomatik pilota bağlayıp, pek detaya girmeden işlerimizi götürdüğümüz bir dönem vardı. Şimdi, otomatik pilota bağlama döneminin sınırlarına geldik gibi görünüyor maalesef. Artık işlerimizi daha iyi yapabilmek için her noktada manuel müdahale gerekiyor, yakından takip gerekiyor. 

Ülke olarak etrafımızda yaşanan problemlerden oldukça iyi durumdayız. Türkiye 2002'den sonra, yani krizden sonra başlayan reform sürecinde o kadar mesafe almış ki, bu kriz konjonktüründe bunun ne kadar kıymetli bir şey olduğunu şimdi anlıyoruz. Nitekim hayata geçirdiğimiz uygulamaların çok büyük bir bölümü şu anda global dünyanın yapmaya çalıştığı, uğraştığı, çözmeye çalıştığı sorunlar halinde. Çok önemli bir şey. Aslında dışarda bu kadar büyük ve derin bir kriz yokken kendi krizimizi o tarihte yaşamış olmamız netice olarak hayrımıza olmuş görünüyor. Biz bunu bir fırsata çevirmeyi bilmiş olduk. Allah korusun, aynı sorun ve zaaflarla bugüne gelmiş olsaydık, zannediyorum Türkiye tam bir serbest düşmeye uğrardı. Hele bizim öyle yardım paketi hazırlayacak, koruma kalkanı koyacak taraflarımız da yok dünyada. Biz tamamen kaderimize bırakılırdık. Onun için geldiğimiz nokta değerlidir. Türkiye olarak yakaladığımız bu performansı, İş Bankası olarak müşterilerimiz için daha da iyileştirmek amacıyla elimizden geleni yapıyoruz. Bu konuda taahhüdümüzü koyduk bu ülkeye. Hep zor zamanlarda kıymetimizin daha iyi anlaşılacağı politikalar izledik. Bu defa da öyle oldu, böyle de olmaya devam edecek. Sadece normal dönemlerin, olağan dönemlerin değil, işi zora giren, probleme giren, ödeme niyeti olduğu halde ödeme gücünde zaaf oluşanların da hep yanında olan politikaları izleyegeldik.'' 

Kayseri'de kredide yüzde 15'e yakın bir pazar payı ile birinci, mevduatta yüzde 13'e yakın bir oranla ikinci durumda olduklarına dikkati çeken Bali, ''Toplam 16 şube ile hizmet veriyoruz. Biz Kayseri'ye taahhüdümüzü koyduk ama Kayseri'nin işadamı, hane halkı, her seviyedeki müşterisi de bize gönül vermiş durumda. Karşılıklı bu iyi ilişkinin geçmişten bu yana geldiği gibi bundan sonra da aynı şekilde gelişeceğine inancımız tam'' dedi.