Proje kapsamında ilçede görev yapan 200 öğretmene seminer verildi.
Dalaman Hürriyet İlköğretim Okulu ile Atakent İlköğretim Okulu"nda 100"er kişilik gruplar halinde öğretmenlere “Çocukların intihar eğilimleri nasıl önlenir” konulu slayt gösterimi sunuldu. İlçe Milli Eğitim Müdürü Metin Engin"in de katıldığı seminer, Muğla Valiliği tarafından hazırlanan proje kapsamında gerçekleştirildi.
Başkanlığını Muğla valisi Ahmet Altıparmak" ın yaptığı “Çocuktaki değişimi anlama, sağlıklı aile ve toplum ilişkilerini güçlendirme” adlı projenin Muğla"da özellikle son yıllarda artma eğiliminde olan intihara teşebbüs olaylarını azaltmak, aile bireylerinin birbirlerini daha iyi anlamalarını sağlamak ve aile içi şiddeti azaltarak uzlaşma kültürünü yaygınlaştırmak amacıyla hazırlandığı bildirildi. Vali Yardımcısı Mestan Yayman koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitim seminerinde psikolojik danışmanlar Özlem Gürbüz, Metin Gördel, Hüsne Uğurlu, Fadime Altay, Yasemin Diken ve Sema Taşçıoğlu görev aldı.
“HEDEF UZLAŞMA KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRMEK”
Proje ile ilgili açıklama yapan Muğla Valisi Ahmet Altıparmak “Yapacağımız bu çalışmayla ilimiz genelinde bütün insanlara bir şekilde ulaşarak, insanların birbirlerine karşı olan görev ve sorumluluklarını hatırlatmayı, uzlaşma kültürünü yerleştirmeyi, mutlu ve huzurlu bir toplum olabilme hususunda farkındalık oluşturmayı hedefliyoruz. Özellikle ergenlik dönemindeki çocuklardaki değişimi izleyerek kötü alışkanlıklar edinmelerine engel olmayı, sorumluluklarını, insan sevgisini,vicdan ve merhamet sahibi olmalarını, doğruluğu dürüstlüğü ve erdemliliği onlara anlatarak, memlekete faydalı birer birey olmalarına katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Çocukların ve gençlerin yanı sıra anne-babalara da eğitim vererek , eşler arasındaki aile bağlarını kuvvetlendirmeyi, aile içi şiddeti ve boşanma oranlarını azaltmayı amaçlıyoruz” dedi.
Proje kapsamında 7 bin 172 öğretmenden 2 bin kişilik bir grup kurulacak. İl genelinde 2 yıl içinde 134 bin 374 öğrencinin evlerine gidilerek ayda 8 bin yılda 64 bin aile ziyaret edilecek. Okullarda verilen bilgiler velilerle paylaşılacak. İlk etapta öğretmenlerle başlayan bu eğitim asker, polis, imam, doktor, hemşire ve toplumun her kesiminden insana verilecek. Ev ziyaretleri sonucunda aile ve çocuklularla ilgili toplanan bilgi verileri ışığında valilikçe maddi manevi yardımda bulunulacak.