Ziraat Mühendisi 41 yaşındaki Kadir Alaybeyi' ne iki yıl önce kalp yetmezliği teşhisi konuldu. Ritim bozukluğu nedeniyle ani kalp durmaları başlayınca bir yıl önce kalp pili takıldı. Son 5 aydır İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nin Koroner Yoğun Bakım Aritmi Bölümü'nde yaşam mücadelesi veren Alaybeyi' nin kalbi 200 kere durdu. Kalp pilinin şok etkisiyle yaşama dönen Kadir Alaybeyi, 40 gün önce gittiği Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde kalp nakli için sıra beklemeye başladı. Bu süre içinde de defalarca kalbi duran Kadir Alaybeyi, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Süha Küçükaksu başkanlığındaki ekibin naklettiği kalple yeniden hayata döndü.

MUCİZE ADAM

Evli, 2 çocuk babası Kadir Alaybeyi' nin iki yıl önce ziraat mühendisi olarak görev yaptığı Urfa'da kalbi durdu. Kalp masajıyla yaşama döndü. Ailesiyle birlikte İstanbul'a taşınan Alaybeyi Ocak'ta İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'ne başvurdu. Koroner Yoğun Bakım Ünitesi'nde tedaviye alınan Kadir Alaybeyi' nin kalp yetmezliğine bağlı kalp durmalarının önüne geçmek için kalp pili takıldı. Ancak yaklaşık beş ay süren tedavisi boyunca 200 kez kalbi durdu. Ancak kalp pili sürekli devreye girdiği için, 5 yıla kadar ömrü olan pil 6 ay içinde yeniden değişmek zorunda kaldı. Bu arada Kadir Alaybeyi' ne hem damardan hem ağızdan anti aritmik ilaçlar verilmesine karşın kalp durmalarının önüne geçilmedi ve kalp nakli endikasyonu doğdu.


ARTIK TURP GİBİ

Kadir Alaybeyi, İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi'nden Yeditepe Üniversitesi Hastanesi' ne kalp nakli yapılmak üzere gönderildi. 01 Haziran 14.00 sıralarında Çerkezköy'den gelen dönor kalp haberi ile büyük bir sevinç yaşandı. Sağlık Bakanlığı Marmara Bölge Koordinasyona ait 112 helikopter ile Prof. Dr. Süha Küçükaksu başkanlığındaki ekip verici kalbi almak üzere helikoptere bindikleri anda dönorun kalbinin durduğu haberiyle üzüntü içinde hastaneye geri döndüler. Ancak hastanenin kapısından içeri girmeden Kadir Alaybeyi' ne uygun yeni bir organ haberi ulaştı. Bu sefer verici Taksim Alman Hastanesi'ndendi. Prof. Dr. Küçükasu bu kez ambulansla kalbi almak için Alman Hastanesi'ne gitti. 00.00'da kalbi alan Prof. Dr. Küçükaksu, Yeditepe Üniversitesi Hastanesi'nde 01.00'de ameliyata başladı. Prof. Dr. Süha Küçükaksu başkanlığında, Yrd. Doç. Dr. Erman Pektok, Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ergenoğlu ve Dr. Halit Yerebakan nakli başarıyla gerçekleştirdi.

AKŞAM