AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayata Sarılmak” programına katılan Başbakan Erdoğan, eğitim desteği alan özürlü öğrenci sayısının 200 bine çıktığını ve her ay 432 lira eğitim desteği verdiklerini söyledi

BaŞbakan Erdoğan dün, AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı tarafından düzenlenen “Hayata Sarılmak” programına katıldı. Televizyon yapımcısı Acun Ilıcalı, işadamı Sadettin Saran, Dilek Sabancı, Bedensel Engelliler Federasyonu Genel Başkanı Tunç Tonger"in konuşmacı olarak katıldığı programda kürsüye çıkan Erdoğan şunları söyledi:

Kimseyi hor görmeyiz

“Bu ülkenin her bir vatandaşı, devlet nazarında, hukuk nazarında, imkanlar ve fırsatlar önünde eşittir. Her bir vatandaş, bu ülkenin birinci sınıf vatandaşıdır. Hiç kimseye ayrımcılık yapılamaz, yapılmamalıdır. Hiç kimse insani vasıflarından, doğuştan gelen, doğuştan sahip olduğu vasıflarından dolayı ayrımcılığa tabi tutulamaz. Bunun dini şudur, etnik kökeni şudur, şu mezheptendir, özürlüdür, hastadır, vesairedir" diyerek hiç kimse farklı uygulamaya maruz bırakılamaz. Kimseyi doğuştan gelen ya da hastalıklardan, kazalardan kaynaklanan durumları dolayısıyla hor görmüyoruz. Dışlanmasına, farklı muameleye maruz bırakılmasına da asla müsaade etmiyoruz. Ne olursa olsun, kim olursa olsun, nerede olursa olsun "önce insan" diyoruz.”

2002 yılında eğitim desteği alan özürlü öğrenci sayısının 19 bin olduğunu anlatan Başbakan Erdoğan, bugün itibariyle bu sayının 200 bine çıktığını söyledi. Her ay 432 lira eğitim desteği verdiklerini kaydeden Erdoğan, bir il ziyaretinde eşi işsiz, çocuğu özürlü bir kadın ile yaşadığı bir olayı anlattı. Çocuğu için aldıkları 432 lira ile geçindiğini kendisine aktardığını belirten Erdoğan, “Bununla ev geçindirilir mi? Sonra eşiyle ilgili durumu öğrenince de arkadaşlara söyledik, gereken talimatı verdik” dedi.

Otistik engelli 14 yaşındaki Buğra Çankır"ın piyano resitali salondakileri büyüledi. Başbakan Erdoğan da Küçük Buğra"yı sarılarak kutladı.


İŞARET DİLİYLE "SİZİ SEVİYORUM"

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genel Merkezi"ndeki “Hayata Sarılmak” programına eşi Emine Hanım"la birlikte katıldı. Erdoğan salonda bulunanları selamlarken sağır ve dilsizlere de işaret diliyle “Sizi seviyorum” dedi. Daha sonra engelli gençlerin gösterileri beğeniyle izlendi. Başbakan Erdoğan katılımcılara birer plaket hediye etti. -vatan