Yılbaşından bu yana 200 binin üzerinde satış rakamına ulaşan iPhone"a yoğun ilgi stokları tüketti. Ağustos"ta Türkiye"ye gelen iPhone 3G S için bir o kadar kişi sıraya girdi. GSM operatörleri, iPhone 3G S için başvuranlara bir ay sonraya gün verirken elektronik marketlerde başvuru listeleri hazırlanıyor.

Ağustos sonunda Türkiye"de satışa sunulmaya başlanan iPhone 3G S"e yoğun ilgi olunca tüm stoklar tükendi. Yılbaşından bu yana 200 binin üzerinde satış rakamına ulaşan iPhone 3G ve iPhone 3G S için bir o kadar kişi daha sıraya girdi. GSM operatörleri, iPhone 3G S için başvuranlara bir ay sonra cihaz geleceğini belirtirken, elektronik marketlerde isim listeleri bile hazırlanmaya başladı. Apple"ın Türkiye Distribütörü Bilkom"un mağazalarında da şu anda iPhone 3G S kalmadı.

Bu arada cihazlar tükenmeden önce Bilkom mağazalarında 16 GB"lık iPhone 3G S 1.300 TL, 32 GB"lık iPhone 3G S 1.700 TL"nin üzerinde fiyata satılıyordu. GSM operatörleri ise müşterilerine 209 ile 769 TL arasında değişen ücreti ilk abonelikte olmak kaydıyla 69x24 aydan başlayıp 229x18 aya kadar değişen kontrat seçenekleri sunuyordu.

Video izlenebiliyor

3G desteği ile hızlı internet ve dosya transferi sağlayan dokunmatik ekranlı iPhone 3G S"in özellikleri şöyle sıralanıyor: Wireless (kablosuz) ağlara bağlanma, harekete duyarlı resim ve video izleme, oyun oynama, Türkçe dil ve Türkçe karakter desteği, USB"den şarj olma, parmak izine karşı dayanıklı ekran, tam dolu şarj ile 5 saat 3G veya 9 saat Wireless üzerinden internete bağlanabilme, yine tam dolu şarj ile 10 saat video veya 30 saat müzik oynatabilme, mesafe ve ortam ışık algılayıcı, sesli kontrol ve sesli mesaj kes, kopyala ve yapıştır, Microsoft Office belgelerini gösterebilme./VATAN