İlçede esnaflık yapan Muhammet Türemen (56), kuponunu biriktirdiği gazetenin 20 yıldır sürekli okuru olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Ben bu gazeteyi 20 yıldır alıp okuyordum. Bu gazete çocuklara yönelik kupon karşılığın da bir kampanya başlattı. Eğitim Seti olarak verilecek kampanya için kupon biriktirmeye başladım. Kampanya başladıktan üç gün sonra başvuru için Didim'deki ana bayilerine başvurdum. Oradaki bayan arkadaş 'Sonra senden alırız. Git kuponunu tamamla sonra gel kaydı yaparız' dedi. Bende
topladığım kuponlarla başvurdum ama kaydınız yapılmamış diyerek geri çevirdiler. Bende gazetenin merkezini aradım, biz ilgileniriz dediler ama arayan olmadı."
Esnaf Muhammet Türemen, kuponları torunu için topladığını ve Eğitim Setini alamayınca torununun çok üzüldüğünü söyledi. Burada kaybettiği paranın önemli olmadığını anlatan Türemen, sözlerine şöyle devam etti: "20 yıldan bu yana okuduğum, bir geçmişi olan bu gazetenin tutumu hoş değil. Torunum çok üzüldü. Ben 20 yıllık gazetemi bu olaydan sonra okumayı ve işyerime almayı bıraktım."
Türemen, konuyla ilgili Tüketici Hakları Derneği Heyetine başvuru yapacağını da sözlerine ekledi. -iha