'Hediye' adlı albümünüzün ardından kısa bir süre geçmişken yeni albüm yapmaya nasıl karar verdiniz?
Bir gece yarısı Sezen Aksu'nun stüdyosuna çağırıldım. Sezen 'Can Hatice' adlı bir şarkı dinletip ısrarla okumamı istedi. Söyledikten sonra 'Şarkıları toplayalım albüm yapalım' dedik. Bir yıl içinde repertuvarı oluşturduk. Stüdyo aşaması da 4 ay sürdü.

- Bu 11'inci albümünüz. 18 yıldır camiadasınız. O zamandan bugüne neler değişti?
20 yaşlarda bir çocukken şimdi 36 yaşındayım. Bu süreci yaşayan her insan gibi ben de deneyimlerimi ruh halime ve bilgime yansıtıyorum.

- 'Sevdazede' şarkısında bir aşk kazası söz konusu gibi...
'Sevdazede' aşk kazası yaşayan bir erkeğin içsel duygularını anlatıyor. Yani buzdan döşeklerde yatıyorum.

- Özel birine yazılmış bir şarkı değil o zaman...
Değil. Ama zamanında birçok kez yaşadığımız şeylere içsel yolculuklar yapıyorum.

- Yazamamaktan korktuğunuz anlar oluyor mu?
Geçen albümümde şarkıları kendim yazmak istemiştim. Yapıyorum ama beğenmiyorum. Çıldırdım, çöpe attım. Çıkmayınca çıkmıyor.

- 'Özcan Deniz bitiyor' söylemleri için ne diyorsunuz?
Öyle şey olur mu? Bunu 20 yıldır söylüyorlar. 14 yıl önce de 'Özcan Deniz'in hızlı düşüşü' diye başlık atmışlardı. Ne düşüşmüş hala bitmiyor. 'Asmalı Konak' dizisi bittikten sonra 'Haziran Gecesi' başlarken de aynı şeyler yazıldı. 'Asmalı Konak' bitti Özcan bitti' olur mu?

Ajda'nın 'Pala Remzi'yi söylemesinde ne var?
ÖZCAN Deniz tarzı bir müziğin oluştuğuna inanıyorum. Bir kategoriye sokulması pek önemli değil. Ajda Pekkan'ın ne söylediği önemli mi? Yeri geldiğinde Pala Remzi'yi söylemiyor mu? Eski arabesk şarkıları cover yapıp okuyor. Bizde etiket yapıştırma hastalığı vardır. İlla bir ad konulacak sonuçta o Özcan Deniz gerisini boş verin.

İyi olan her şeyi kıskanırım
BEN herkesi, iyi olan her şeyi kıskanırım. İyi çekilmiş bir filmi, senaryoyu, şarkıyı veya şarkıcıyı... Ama bu hasetlik, düşmanlık değil tam tersine motive edici bir şey. Güzel işler yapmaya yönelten bir duygu.

Fahriye bana ilham veriyor
- 'Teklif' şarkısını sevgiliniz Fahriye Evcen'e yazdığınız doğru mu?
Kendime yazdım ama tabii ki hayatımdaki kadın Fahriye bana ilham veriyor. O şarkıyı ondan aldığım ilhamla yazdım. Ama ben bir kadına evlilik teklif edeceksem bunu albüm promosyonu olarak kullanmam.
Hiçbir zaman 'Albüme bir şarkı koyayım, sonra onunla evlenme teklif edeyim, böylece albüm de satsın' diyerek yola çıkmadım.

SSK'lı değilim ki emekli olayım!
- Projeleriniz devam edecek mi?
Tabii ki... Biter mi bu iş. Bu, 'Ben artık iş yapmıyorum çalışmayacağım evde oturacağım'. demek oluyor. Emekliye mi ayrılmamı istiyorlar? SSK'lı da değilim. Bir sanatçı için kariyerimin çok başındayım. 36 yaş ve 10 albüm komik rakamlar. Bir sanatçının ömrü ölüme kadarsa 60'a kadar yolum var. 18 yıllık bir sanat hayatından bahsediyoruz. Bitti gitti lafları çok erken ve saçma laflardır.

- Dizilerden gerçekten de bahsedilen o rakamları mı alıyorsunuz?
İnsanların derdini anlayamıyorum. 'Çok pahalıyım, ücretini verenle çalışıyorum' dememi mi istiyorlar? Kimseye bedava iş yapmıyorum. Ne diyeyim. Beni çok pahalı bulanla da çalışmıyorum.