İzmir Ticaret Odası Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü görevini 2005 yılında kızı Maya’nın doğumuyla bırakan Çelebi, 2010 yılında yeniden girdiği üniversite sınavında hayal ettiği mesleğin kapılarını araladı. Çelebi, yıllar sonra yeniden tamamladığı ikinci üniversitesi ile aile bireylerine de örnek oldu. Çelebi’nin aile bireylerinden ekonomist ablası grafik tasarım, göz hekimi eşinin kardeşi fotoğrafçılık okuyor.

“KENDİMİ GÜNCELLEDİM”
Mimari ve tasarıma karşı yıllardan beri ilgisi olduğuna işaret eden Çelebi, şunları söyledi: “Tercih döneminde İzmir'deki okulları ziyaret ettim görüşmelerde bulundum. İzmir Ekonomi Üniversitesi'ndeki ziyaretimde birkaç ay sonra temel tasarım dersini alacağım Tuğyan Aytaç Dural ile görüşmem benim tercihime yön verdi. Geçen dört yıl, benim hayatımın bir dönüm noktasını teşkil ediyor." Tasarımın bir meslekten öte bir hayat şekli olduğunu anlatan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu nedenle sadece yeni bir meslek edinmekle kalmadım. Yeni arkadaşlarım, hocalarım ve tasarım dolu bir çevre sunan üniversitem bana yeni bakış açıları verdi. Kendimi güncellememe imkan sağladı. Haftanın iki üç gecesini uykusuz geçirdiğim dört yılın sonunda eğitimimi bölüm birincisi olarak tamamladım. Kızı yeni okula başlamış bir anne, bir eş ve bir tasarım öğrencisi olarak sürekli şapka değiştirdiğim bu dört yılı, ailemin desteği olmasa bu kadar başarılı bir şekilde geçiremezdim.” Çelebi, bundan sonra meslek hayatına tasarımcı olarak devam edeceğini belirterek, bu konuda kendisini geliştireceğini ve yurt dışında çalışmalar yapacağını kaydetti.

“KIZIMLA YENİDEN ÖĞRENCİ OLDUM”
1994 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden şeref derecesiyle mezun olduğunu, 1997 de eşiyle İzmir’e taşındığını anlatan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü: “1998 yılında İzmir Ticaret Odası'nın açtığı sınavı kazandım. Dış Ekonomik İlişkiler Müdürlüğü'nde uzman yardımcısı olarak çalışmaya başladım. Görevim gereği Türkiye'nin dış ticareti ve dış ülkelerle olan ekonomik ve ticari ilişkileri üzerine çeşitli makalelerim ve kitaplarım yayınlandı. 2003 yılında müdürlük görevine getirildim. 2005 yılında kızım Maya dünyaya geldi ve bu nedenle iş yaşantıma ara verdim.” 2010 yılında kızı Maya’nın ilköğretime başlamasıyla kendisinin de öğrencilik yaşamının başladığını ifade eden Çelebi, tercihini İzmir Ekonomi Üniversitesi İçmimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü’nden yana kullandığını belirtti.