Samsun'un İlkadım ilçesinde 2009 yılında tekstil işinde çalışan Emriye Ş. (38), patronu Osman U.'nun ihtiyacı olan 25 bin lira için bankadan krediyi çekip evini ipotek yaptırarak parayı patronuna verdi. Patronunun aynı zamanda kredi kartlarından 6 bin TL kullanıp parayı ödemediğini iddia eden Emriye Ş., zor günler yaşamaya başladı. İddiaya göre 2 çocuk annesi Emriye Ş., alacağını ödemesini görüşmek için patronunu telefonla evine davet etti. Osman U., Emriye Ş.'nin evinin önüne geldiğinde kimliği belirsiz 2 kişi koluna girip şahsı Emriye Ş.'nin evine götürdü. 2 kişi, Emriye Ş.'ye olan borcunu ödemesini istedikleri Osman U.'yu kendisine, eşine ve çocuklarına zarar vereceklerini söyleyerek tehdit ettiler. Kimliği belirsiz şahıslar, Osman U.'ya 10 bin liralık senet imzalattılar. Söz konusu şahıslar senede kefil gerektiğini düşünerek, Recep A.'yı da eve çağırarak senede kefil sıfatıyla zorla imza attırdılar.

Osman U., olayın ardından polise haber verdi. Zorla senet imzalattığı iddia edilen 2 kişinin kimliği tespit edilemezken, senet de ele geçirilemedi. Şikayet üzerine Emriye Ş. hakkında Samsun 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı. Bugün görülen davada tutuksuz olarak yargılanan Emriye Ş., hakkındaki suçlamaları kabul etmeyerek, "İyi niyetimden bu duruma düştüm. Başkalarına kötülük yapmak isteseydim ben kendim gelip teslim olur, suçumu itiraf ederdim. Üniversitede okuyan çocuklarımı düşünüyorum. Suçsuzum, beraatimi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, Emriye Ş.'yi suçlu bularak, "2 ayrı kişiye zorla senet imzalatmak" suçundan 10'ar yıldan toplam 20 yıl hapis cezasına çarptırdı. Emriye Ş., duruşma çıkışı şaşkınlığını dile getirerek, "Şaka gibi bir karar" diye konuştu.

İHA