Köy öğretmeni Sadık Akbulut gözetiminde sıraya giren öğrencilerin okuduğu İstiklal Marşı eşliğinde bayrak göndere çekildi. Andı okuyan öğrenciler daha sonra sınıflarına alındı. Okulda tek sınıfta 5'li eğitim yapılırken, getirilen kırtasiye malzemeleri öğretmen Sadık Akbulut tarafından öğrencilere dağıtıldı. Saldırıda hayatını kaybeden tek öğrenci çocuk olan 8 yaşındaki Ayşe Çelebi'nin oturduğu sıranın hala boş durması gözlerden kaçmadı.

Daha önce 40 öğrencinin eğitim gördüğü okulda, Ayşe'nin hayatını kaybetmesi ve olayın zanlılarının aileleriyle göç etmesi nedeniyle eğitim sezonu 20 öğrenci ile başladı. Anne ve babalarını kaybeden 20 öğrencinin en büyük sevinci ise okula yeniden başlamak oldu. Öğretmenlerini ve okullarını özlediklerini belirten öğrenciler, çok okuyup adam olmak istediklerini söylediler.

Saldırıda anne ve babasını kaybeden 10 yaşındaki Ayşe Çelebi, okula başlamaktan dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, anne ve babasını çok özlediğini anlattı.

İstanbul Daruşşafaka Okulu'ndan gelen Remziye Çelebi ise okuyup hakim olmak istediğini söyledi. Çelebi, "Anne ve babamı katledenlere hak ettikleri cezayı vermek için okuyup çalışacağım. Okulumu arkadaşlarımı ve öğretmenimi özlediğim için buraya okula geldim." dedi.

Okulunu ve öğretmenini özlediğini belirten Hasret Çelebi de savcı olmak ve anne ve babasını öldürenlere gereken cezayı vermek istediğini ifade etti.

MUHTAR ÇELEBİ: MEDYA BİZİ UNUTMASIN

Saldırıda yetim kalan 62 çocuğa hem anne hem baba olan Bilge Köyü muhtarı Abdurrahman Çelebi, özellikle medyanın Münevver Karabulut olayında duyduğu hassasiyeti Bilge köyünde de göstermesini istedi.
Öğrencilerle okula gelen muhtar Abdurrahman Çelebi, "Okulların başlaması ile öğrencilerimiz yeniden eğitime başladı. Anne ve babasız bir şekilde okula geldi. Onları yalnız bırakmamak için ben de okula geldim." dedi.
Medyaya sitem eden Çelebi, Bilge köyünde yaşanan katliamın arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılmasını istedi. Çelebi, "Bu, sıradan bir olay değildir. Katillerin arkasındaki güçleri ortaya çıkarmak için medyaya büyük görev düşmektedir. Münevver Karabut cinayetinde nasıl medya, katili ve onun arkasındaki karanlık güçleri çıkardıysa Bilge köyünde de katillerin arkasındaki güçlerin çıkarılması gerekir. Burada medyaya büyük işler düşmektedir. Medya bizi ikinci planda bırakmasın. Bu çocukların hakkını arasın." ifadelerini kullandı.

Köy öğretmeni Sadık Akbulut, yeni eğitim sezonuna 20 öğrenci ile başladıklarını belirtti. Akbulut, "Çocuklarımızın kitaplarını dağıttık. Onları artık eğitime hazır hale getirmek için bugünden itibaren ders başı yaptık. Bu çocukları artık eğitimle rehabilitasyon edeceğiz. Onlarınr acılarını unutturmak için elimden geleni yapacağım." şeklinde konuştu./cihan